Cum verifici încălțămintea din piele naturală? 5 sfaturi

234
Publicitate

Dacă îți place să investești în calitatea încălțărilor tale, atunci cu siguranță vei dori să afli câteva metode prin care o poți testa. Este important să te asiguri că un produs este într-adevăr realizat din piele naturală înainte de a-l achiziționa de pe rafturile magazinelor. În acest articol, îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să iei decizia potrivită.

Publicitate

Cum recunoști încălțămintea din piele naturală?

Modelele de pantofi eleganți pentru damă din piele naturală au, în mod categoric, un farmec aparte. Pe lângă aspectul lor deosebit de elegant, acestea sunt de asemenea și foarte rezistente și nu necesită prea multă întreținere odată cu trecerea timpului. Iată ce să ai în vedere data viitoare când mergi la cumpărături, pentru a te asigura că alegi pantofii realizați din piele autentică:

● Uită-te la etichetă cu atenție

Încălțămintea fabricată din piele naturală va avea întotdeauna un marcaj specific pe talpă, cât și o etichetă vizibilă, de unde vei putea afla numele producătorului, dimensiunea, materialul din care este confecționată, cât și metodele recomandate de îngrijire. Atât timp cât îți faci cumpărăturile dintr-un magazin de specialitate, care a câștigat încrederea publicului, nu ai de ce să îți faci griji că astfel de pantofi nu ar fi autentici.

● Fii atentă la miros

Dacă deții în garderoba ta cel puțin un alt articol confecționat din piele naturală, știi deja că aceasta are un miros specific și inconfundabil. În comparație cu aceasta, pielea ecologică fie nu are niciun miros, fie miroase a cauciuc, deoarece este un compus chimic – prin urmare, astfel de încălțări vor avea mereu un miros “nenatural” și poate chiar greoi de la primul contact olfactiv.

● Observă textura materialului

Atunci când atingi un pantof confecționat din piele naturală, vei sesiza imediat finețea sa. Pielea ecologică prezintă niște linii mult mai grosolane la suprafață, iar aspectul său este mult mai lucios decât al pielii naturale. În schimb, pielea naturală poate prezenta uneori chiar și câteva mici imperfecțiuni precum pori neregulați. De asemenea, poți încerca și testul unghiei în cazul texturii.

Dacă ții degetul apăsat asupra încălțărilor câteva secunde, pielea naturală își va relua imediat forma inițială, pe când pielea ecologică va păstra urmele unghiei o perioadă îndelungată.

● Ia în considerare și prețul produsului

Desigur, atunci când dorești să achiziționezi un produs de calitate și care rezistă în timp, este de la sine înțeles că investiția va fi pe măsură. Dacă o pereche de pantofi pare mult prea ieftină pentru a fi confecționată din piele naturală, probabil că acesta este adevărul. Cu toate acestea, este important să verifici și celelalte detalii pe care ți le-am prezentat pentru a te asigura.

● Testul picăturilor de apă

Deși nu este indicat să realizezi acest test când te afli într-un magazin, poți verifica autenticitatea încălțărilor de acasă prin stropirea acestora cu câteva picături de apă. Pielea naturală le va absorbi cu ușurință și într-un timp foarte scurt, în timp ce pielea ecologică nu va permite trecerea acestora prin material.

Ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și asigură-te întotdeauna că ai în față o pereche de pantofi de calitate înainte de orice achiziție nouă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.