De ce este Antalya una dintre cele mai căutate destinații turistice

318
Publicitate

De ce este Antalya una dintre cele mai căutate destinații turistice 1

Poziționată pe coasta Turciei, între Marea Mediterană și Munții Taur, Antalya este una dintre principalele stațiuni de vacanță ale țării. Oraș uimitor, cufundat într-un trecut străvechi și cu numeroase tradiții și obiceiuri religioase, în Antalya se poate ajunge cu avionul, printr-o cursă directă, dus întors, așa cum este un zbor Antalya Arad.

Publicitate

Dar nu doar istoria atrage mii și mii de vizitatori din întreaga lume în fiecare an. Sunt, de asemenea, plajele de talie mondială și cu soare nesfârșit. La fel ca și orașul din vecinătate, Bodrum, Antalya oferă mult soare, mare și nisip pentru cei care doresc o vacanță relaxantă pe plajă, toate amplasate de-a lungul coastei grozave de 640 de kilometri.

Dacă te întrebi de ce merită să vizitezi Antalya, iată 4 motive!

Istorie

Antalya este plină de istorie. Considerat unul dintre cele mai vechi orașe din Turcia, aici se găsesc ruine și rămășițe de tot felul din trecut. Locul de unde trebuie să începi călătoria istorică este Orașul Vechi (cartierul Kaleiçi). Acesta este un labirint de străzi pietruite care converg către clădiri și minarete otomane care dăinuiesc de secole. Portul Vechi se află chiar lângă acest oraș vechi – a fost un port plin de viață încă din secolul al II-lea d.Hr.!

Veți găsi, de asemenea, câteva locuri pe care orice călător iubitor de istorie pur și simplu nu le poate rata. Acestea includ Poarta lui Hadrian, o intrare veche de 2.000 de ani care marchează o secțiune bine conservată a zidurilor antice din jurul Antalyei. Există și o cetate din epoca romană, Hidirlik Kalesi, care se înalță pe dealul de deasupra orașului. Și pentru o excursie de o zi plină de istorie, asigură-te că planifici o călătorie la Aspendos, adăpostul unui teatru uimitor sculptat direct în pământ.

Vremea

Amplasamentul Antalyiei între Marea Mediterană și Munții Taur face ca zona să fie protejată de vânturile reci din nord, permițând temperaturi medii mult mai ridicate decât în multe alte orașe din Turcia.

Temperaturile medii în iulie și august ajung la peste 32 grade Celsius. Este aproape perfect pentru o vacanță de vară, nu crezi? Chiar și în lunile de iarnă, temperaturile sunt destul de moderate, atingând maxime de aproape 21 grade C în noiembrie și 14 grade C ușor mai răcoroase în decembrie. Aceste temperaturi moderate au făcut din Antalya o destinație de vacanță pe tot parcursul anului, unde puteți merge la plajă pentru a vă bronza timp de aproximativ opt luni din 12.

Mâncarea

Mâncarea din Antalya este produsul a mii de ani de istorie. Vei observa influențe grecești, africane, arabe și mediteraneene. Asta înseamnă un amestec de meniuri consistent și fructe de mare cu o notă de condiment estic, adesea gătite pur și simplu pe cărbune și servite cu uleiuri de măsline proaspete și harissa.

Caută brutăriile care servesc mâncăruri tradiționale, cum ar fi gozleme (o pâine umplută cu spanac, acoperită cu unt), borek (o plăcintă de patiserie) și pide salonu (un fel de pâine în stil pizza cu brânză, roșii și măsline). În restaurante, poți să aștepți cu nerăbdare mâncăruri turcești bine-cunoscute, cum ar fi shish kebab și pește la grătar, toate însoțite de înghețată turcească super-dulce.

Plajele

Majoritatea turiștilor care vizitează Antalya vin aici pentru plajele magnifice. Linia țărmului măsoară aici 640 de km de la un capăt la altul, așa că există un loc de coastă care se potrivește preferințelor aproape oricărui turist. De la nisipurile cu umbrele din apropierea tavernelor din centrul orașului Antalya până la golfuri complet izolate, unde veți fi doar voi și munții de deasupra voastră, probabil că veți avea o mulțime de opțiuni în care să vă simțiți răsfățați.

Iată câteva dintre cele mai populare plaje din Antalya pe care credem că fiecare vizitator ar trebui să le aibă pe radar:

• Plaja Lara – Situată în centrul orașului, Lara este cea mai apropiată plajă de aeroport și este una la care se ajunge cel mai ușor. Asta o face însă să fie extrem de ocupată în timpul sezonului de vârf. Plaja Lara are nisipuri aurii și ape albastre adânci. Linia de coastă este înțesată de hoteluri de lux care se aliniază pe malul mării.

• Plaja Olympos – Deși ar trebui să parcurgeți o distanță destul de mare pentru a ajunge la plaja Olympos (aproximativ 50 km), merită din plin drumul. Cunoscută ca un punct fierbinte pentru excursii cu barca și parapanta, plaja în sine este destul de izolată, așa că poate fi necesar să faci o plimbare pe jos de 5 până la 10 minute față de locul în care iți parchezi mașina. Apele azurii și temperaturile sunt plăcute în timpul lunilor de vară, iar priveliștea coastei stâncoase reprezintă fundalul perfect pentru o zi relaxantă pe plajă.

• Plaja Kleopatra – O plajă cu adevărat spectaculoasă, demnă de imaginea de pe o carte poștală, care se află la baza unui munte impunător, pe care se află un castel medieval.

• Plaja Konyaalti – O plajă cu steag albastru care se întinde spre vest de centrul Antalyiei, aceasta are niște ape foarte limpezi și plaje cu pietriș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.