De ce molozul trebuie sa fie aruncat corect?

272

Pentru persoanele care construiesc sau renoveaza, serviciile de transporturi moloz sunt singura solutie pentru a elimina corect si legal resturile ramase. Este foarte important ca molozul rezultat in urma constructiilor sau a demolarilor sa fie aruncat in spatii special dedicate si nu la ghena de gunoi sau undeva in natura. Persoanele care nu respecta legea risca amenzi mari. Dar de ce exista atat preocupare pentru aruncarea corecta a molozului si pentru gunoi, in general?

Transporturi de moloz – cea mai buna solutie pentru o planeta mai curata

Firmele care realizeaza transporturi moloz sunt cele care ajuta fiecare persoana sa protejeze planeta si sa depoziteze reziduurile, cum ar fi molozul, in locuri special dedicate, astfel incat sa se evite contaminarea solului si a apei cu substante toxice.

De ce este important ca toate reziduurile sa fie gestionate corespunzator?

Aruncarea reziduurilor de zi cu zi in cosul de gunoi poate parea ceva normal pentru toti. Daca fiecare familie ar implementa propriile tehnici de reciclare s-ar face, cu siguranta, un pas inainte pentru a proteja si a ajuta mediul inconjurator. Statisticile observa ca in S.U.A., in fiecare an, se produc peste 230 de milioane de tone de gunoi, inclusiv moloz. Mai putin de 25% din aceste deseuri sunt reciclate, iar restul ajung in depozitele de deseuri, unde sunt incinerate, sau in santuri si pe marginea drumului. Depozitarea necorespunzatoare a gunoiului nu este doar un obicei gresit, ci reprezinta o amenintare grava la adresa naturii.

Contaminarea solului

Este important ca toti oamenii sa cunoasca elementele de baza ale reciclarii, astfel incat deseurile care ajung in gropile de gunoi sa poata fi eliminate in mod corespunzator. Materialele plastice, metalele, hartia si anumite tipuri de sticla pot fi reciclate in centrul local de reciclare. Acestea pot fi refolosite si returnate consumatorilor. Nu vor ajunge la groapa de gunoi si nu vor afecta solul.

Daca reciclabilele sunt introduse in sol, ele pot contamina mediul. Deoarece sticlele de plastic se descompun, pot elibera DEHA, un tip de compus cancerigen care poate provoca probleme de reproducere, probleme hepatice si scadere in greutate. Acest tip de substanta chimica se poate infiltra in sol si poate provoca contaminari care pot ajunge la plante si animale, precum si la sursele de apa. Ziarele sau hartia care contine cerneala pot fi toxice pentru sol. Daca gunoiul nu este depozitat corect intr-un depozit de deseuri, acesta va contamina terenul inconjurator.

Contaminarea aerului

La eliminarea gunoiului care contine substante chimice nocive, cum ar fi inalbitorul, acidul sau uleiul, este important ca acesta sa fie aruncat in recipiente aprobate si etichetate corect. Hartia, materialele plastice si alte materiale care sunt arse pot contamina aerul. De-a lungul timpului, substantele chimice se pot acumula in stratul de ozon. In cazul in care contin substante chimice toxice, cum ar fi dioxina, acestea pot ajunge in aerul pe care il inspira oamenii si reprezinta un risc pentru sanatatea publica. Deseurile care se elimina necorespunzator pot, de asemenea, sa inceapa sa elibereze gaz metan.

Oamenii nu sunt singurii care sunt afectati de eliminarea necorespunzatoare a gunoiului – animalele sunt si ele. Depozitarea si evacuarea deseurilor de canalizare brute sau netratate pot pune in pericol viata marina si animalele care intra in contact cu apa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.