Deficitul de magneziu: simptomatologie si tratamentul adecvat

229

Studiile arata ca mai mult de 90% dintre oameni au lipsa de magneziu in organism. Magneziul in organismul uman este foarte important, iar deficienta sa afecteaza sanatatea, cum ar fi de imunitatea, metabolismul, tensiunea arteriala etc. Este, de asemenea, responsabil pentru mai mult de 300 de reactii biochimice din organism.
Exista cateva motive pentru numarul tot mai mare de cazuri de lipsa de magneziu din organism. magneziu in plante magneziu in alimente

Cauze lipsa de magneziu din organism
Solul este responsabil pentru magneziul din plante si implicit alimente. Cantitatea ridicata de clor si fluor din apa duce la o cantitate mai scazuta de magneziu.

Cofeina si zaharul reprezinta alte cauze pentru care nivelul de magneziu din sange este scazut, iar noi le consumam zilnic. Lipsa de magneziu poate duce la diverse probleme de sanatate si afecteaza in mod negativ intreaga activitate a corpului.

Simptome deficienta de magneziu organism
Hipertensiune arteriala
O studiu realizat la Universitatea din Harvard a aratat ca persoanele cu un nivel adecvat de magneziu au tensiunea arteriala normala. S-a confirmat ca riscul de hipertensiune arteriala a fost cu 70% mai mic la femeile cu un nivel ridicat de magneziu.
Alte studii au concluzionat ca suplimentele de magneziu pot duce la reducerea tensiunii arteriale.

Sanatatea oaselor
Magneziul este dovedit a fi la fel de important pentru sanatatea oaselor ca si calciu, iar in cazul in care este deficit, fara indoiala oasele vor avea de suferit.
Vitamina D are nevoie de magneziu pentru a imbunatati absorbtia de calciu. Atunci cand consumati alimente bogate in vitamina D nivelul de magneziu se va reduce.

Continuarea articolului este disponibila pe Banii Nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.