Freze zăpadă: Cum alegi echipamentele potrivite gospodăriei tale?

231
Publicitate

Pentru mulți gospodari, acum este momentul oportun să pornească în căutarea unei freze zăpadă. Mai este doar o lună până la debutul oficial al iernii, iar primele ninsori au început deja să fie prezente în zonele montane. O alternativă modernă și eficientă pentru clasica lopată zăpadă, freza este un aliat de încredere în curățarea rapidă a suprafețelor extinse.

Specialiștii în echipamente destinate întreținerii gospodăriei ne sugerează să acordăm o atenție deosebită alegerii unei freze zăpadă potrivite, astfel încât să facă față cu brio cantității de omăt care se va depune peste iarnă. Desigur, precipitațiile sunt imprevizibile, însă, în funcție de suprafața ce necesită curățată și de grosimea medie a stratului de zăpadă cu care ne confruntăm în fiecare iarnă, ne vom putea orienta către un echipament potrivit nevoilor noastre.

Publicitate

Cele mai importante aspecte ale unei freze zăpadă

Puterea, tipul de motorizare care poate fi și una specială de iarnă, suprafața de lucru, extraopțiunile disponibile pentru diferite modele, posibilitatea de deplasare pe șenile sunt acele elemente de care trebuie să ținem cont atunci când decidem să facem o astfel de achiziție.

Multitudinea modelelor asigură posibilitatea alegerii unei freze de zăpadă cu pornire electrică de la priza de curent sau una cu faruri pentru a avea posibilitatea de a lucra și în întuneric. Lățimea melcului de frezare, puterea și tipul motorului, precum și mărimea coșului de evacurare sunt caracteristici importante pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când alegem freza de zăpadă. 

Motorizarea electrică sau termică?

Frezele de zăpadă sunt disponibile în două variante: electrice și pe motor termic. Cele din prima categorie vin la pachet, desigur, cu avantajele unei manevrabilități ridicate datorată greutății destul de mici, dar și cu un preț accesibil. Cu toate acestea, puterea este destul de limitată, devenind ineficientă pentru suprafețe mai mari de 200 m² și pentru un strat de peste 30 cm.

Frezele cu motor termic, pe de altă parte, sunt niște echipamente masive. Ele reprezintă o investiție pe termen lung, potrivită pentru gospodarii care trebuie să deszăpezească terenuri întinse, cu un strat de până la 70 cm (în funcție de performanța modelului ales). Modelele mai performante pot fi utilizate cu încredere și de proprietarii de cabane și pensiuni sau în curțile firmelor. În aceste cazuri, este recomandat să alegem un echipament cu suprafață de lucru extinsă pentru a eficientiza procesul de îndepărtare a omătului. 

Dacă optăm pentru o freză pe motor termic, cu lățime de lucru mai mare, specialiștii ne sfătuiesc să utilizăm o lopată zăpadă pentru curățarea aleilor înguste sau a zonelor mici, unde utilajul nu poate lucra.

Ce dotări suplimentare sunt disponibile?

La o primă vedere, tindem să subapreciem sau chiar să ignorăm nevoia de dotări suplimentare. Cu toate acestea, pentru o utilizare îndelungată, opțiuni ca servodirecția, mânerele încălzite, farurile ori șenilele sunt indispensabile, asigurând atât confort, cât și ușurință în manevrare indiferent de condițiile meteo sau de tipul de suprafața ce urmează curățată.

Mai avem nevoie de o lopată zăpadă?

Un astfel de echipament este întotdeauna binevenit în orice gospodărie. Când stratul de zăpadă este unul superficial, o freză de zăpadă nu este întotdeauna necesară. Curățarea suprafețelor limitate sau inaccesibile pentru un astfel de utilaj pot fi deszăpezite cu ușurință cu ajutorul unei astfel de lopeți.

Echipamentele tale de deszăpezit de la Bronto

Fie că ești în căutarea unei freze zăpadă potrivite pentru gospodăria ta, fie că ai nevoie de o lopată zăpadă de înaltă calitate, la BRONTO poți găsi opțiuni variate, adaptate cerințelor, dar și bugetului tău. La BRONTO vei fi informat în permanență de caracteristicile reale ale produselor din care urmează să alegi. Magazinul online îți pune la dispoziție echipamente de înaltă calitate, create de producători de renume, apreciați la nivel național și internațional.

Cu BRONTO, gospodăria ta este pregătită și pentru sezonul rece!

Articol redactat de: SEO365.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.