Importanta urmarii unui curs DPO

518
Publicitate

Ce este un curs DPO si unde putem urma un astfel de curs?

Cursul DPO (Responsabil cu Protectia Datelor) este autorizat de ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) pentru cei care vor sa ocupe pozitia de Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal in diferite companii si organizatii.

Publicitate

curs dpo

Acest curs este structurat conform schimbarilor din regulamentul UE 679 din anul 2016, adica regulamentul ce priveste protectia datelor cu caracter personal. GDPR a fost aplicat incepand cu data de 25 mai 2018 in intreaga Uniune Europeana, dar si in alte tari care folosesc date personale ale cetatenilor din UE.

Professionals Business Knowledge Society ofera un curs DPO de specialitate pentru cei ce vor sa ocupe functia mentionata mai sus. Echipa lor este formata din profesionisti din mai multe domenii de pe piata muncii si lucreaza cu scopul de a ajuta personalul dumneavoastra sa isi imbogateasca semnificativ cunostintele si sa isi perfectioneze activitatea la locul de munca.

Ce teme vor fi prezentate in cadrul unui curs DPO?

Cursul de formare DPO “Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal” prezinta un cuprins mai larg in ceea ce priveste temele abordate.

Astfel, in cadrul cursului DPO vi se vor prezenta noutatile introduse de GDPR, cadrul legislativ actual si noutatile aplicabile in domeniu. Veti fi capabil, de asemenea, sa aplicati principiile protectiei datelor si veti fi informat cu privire la drepturile si obligatiile imputernicitului in prelucrarea datelor cu caracter personal.

Mai mult decat atat, la un curs DPO veti fi invatat cum sa faceti evidenta activitatilor de prelucrare a datelor cu caracter personal si cum sa evaluati un impact posibil asupra protectiei datelor. In plus, veti fi informat in mod detaliat cu privire la conceptul de “securitate a datelor” si despre sanctiunile care se aplica in cazul in care nu respectati dispozitiile legislatiei a domeniului ce priveste protejarea datelor cu caracter personal.

Ce competente veti obtine dupa finalizarea unui curs DPO?

In functie de temele abordate, dupa terminarea cursului DPO veti obtine, evident, anumite competente si deprinderi:

  • Veti fi capabil sa monotorizati modul in care organizatia in care dumneavoastra activati respecta legislatia cu privire la protectia datelor cu caracter personal;
  • Veti gestiona responsabil relatia cu autoritatea de supraveghere din domeniul protectiei datelor;
  • Adoptati o viziune obiectiva si transparenta in acest domeniu;
  • Veti sti cum sa gestionati, dar si sa coordonati activitatile din domeniul financiar, al resurselor umane etc;
  • Dezvoltare profesionala continua in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.