Invataturi din domeniul afacerilor de care sa tii cont

308
Publicitate

Una dintre cauzele majore ale saraciei este esecul in afaceri, adesea din cauza lipsei de educatie financiara. Cred ca invatarea elementelor de baza ale antreprenoriatului si ale dreptului de afaceri vor scadea semnificativ ratele saraciei globale. Am intalnit mii de tineri care au impulsul de a-si face familiile mandre, de a construi comunitati bune, de a merge la facultate si de a iesi din saracie prin antreprenoriat. Invatarea despre cum sa incepeti o afacere ar trebui sa faca parte din programa fiecarei scoli. Mai jos am enumerat cateva concepte pe care fiecare tanar ar trebui sa le invete.

  1. Importanta sanatatii mintale si fizice

Aceasta inseamna sa mananci corect, sa dormi suficient, sa faci exercitii fizice, sa creezi legaturi puternice cu prietenii, familia si comunitatea si, pe cat posibil, sa minimalizezi stresul! Cea mai importanta relatie pe care o veti avea in viata dvs. este cu voi insiva, asa ca tratati-va bine pentru a face viata demna de trait.

Publicitate
  1. Bucuria afacerilor

Afacerile sunt distractive. Antreprenorii coordoneaza resursele – teren, forta de munca, capital si idei – si prin mestesugul antreprenoriatului le organizeaza astfel incat sa ofere un produs sau serviciu publicului cu profit. Daca a avea o afacere nu este tocmai placut, inseamna ca aceasta este profesia gresita pentru tine.

  1. Recunoasterea oportunitatii

Trebuie sa stiti tipurile de venit si sa va folositi de ele pentru a gasi oportunitati de dezvoltare.

Exista doua modalitati de a gasi oportunitati: metoda externa, unde vedeti oportunitati in care altii vad obstacole si probleme si metoda interna. Pentru a atinge acest aspect, faceti o lista cu hobby-urile, interesele si abilitatile dvs. intr-o coloana si oportunitatile de afaceri pe care le-ar putea genera in alta. Ori de cate ori intalniti o problema, ganditi-va la cum ar putea fi rezolvata.

  1. Economia unei unitati

Aceasta este piatra de temelie a unui plan de afaceri. Multi tineri viseaza cum vor face milioane. In schimb, ganditi-va la modul in care veti dezvolta si vinde un produs sau o ora de serviciu si veti face profit; totul se va construi din faptul ca O economie a unei unitati va avea trei numere: pretul unei unitati, costul marfurilor vandute (care se scade din pret, lasand „marja de contributie” – sau profit brut). Acest numar este cheie, deoarece va fi adaugat la costurile fixe pe unitate. Numarul rezultat va fi profitul dvs.

  1. Legile ofertei si cererii

Legea ofertei si a cererii este cel mai important concept economic dintre toate! Descoperita de Alfred Marshall, un don de la Universitatea Cambridge, in 1890, metoda interna: faceti o lista cu interesele si abilitatile dvs. hobby-uri intr-o coloana, iar in cealalta lista toate oportunitatile de afaceri care vin din lista.

Legile ofertei si cererii interactioneaza pentru a determina preturile, care comunica informatii intreprinzatorilor si consumatorilor despre cea mai buna modalitate de a aloca resurse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.