Mobilier HoReCa din inox – ce avantaje prezintă?

29
Publicitate

Sectorul HoReCa depinde de o varietate de confecții metalice, cum ar fi dulapuri, rafturi, mobilier și alte structuri din oțel inoxidabil. În cadrul acestui sector de activitate, inoxul este materialul preferat, deoarece prezintă multiple avantaje semnificative pe care nu le prezintă alte materiale.

Publicitate

Iată, în rândurile care urmează, ce avantaje oferă componentele și structurile din inox sectorului HoReCa:

Mobilier HoReCa din inox – rezistent, durabil și igienic

Industria HoReCa este caracterizată de substanțe chimice, cum ar fi detergenți puternici sau alimente acide, dar și de un nivel ridicat de umezeală. Prin urmare, inoxul este cel mai recomandat material, deoarece prezintă o rezistență ridicată la coroziune. Piesele de mobilier HoReCa din oțel inoxidabil rezistă la umiditate și, de asemenea, sunt ușor de curățat și de menținut igienice. Domeniul HoReCa nu are nevoie doar de igienă și de rezistență la coroziune, ci și de durabilitate, iar inoxul s-a dovedit a fi un material durabil și rezistent, capabil să facă față uzurii repetate. Rezistența la temperaturi ridicate și scăzute este un alt avantaj al inoxului.

Mediile de preparare sau de depozitare a alimentelor sunt caracterizate de temperaturi ridicate și scăzute, iar mobilierul din inox se comportă excelent în astfel de condiții timp îndelungat. Are, de asemenea, un aspect modern și curat, ceea ce este deosebit de important în industria alimentară și în spațiile publice, cum ar fi în restaurante sau în cafenele. În cele din urmă, oțelul inoxidabil îndeplinește standardele de siguranță și de igienă impuse în spațiile publice și în industria alimentară.

Oțelul inoxidabil – esențial în sectorul HoReCa

Niciun alt material nu prezintă avantajele inoxului menționate în rândurile anterioare. Rezistența sa la coroziune, la temperaturi extreme, la uzură, precum și aspectul estetic și ușurința de curățare și de igienizare fac din inox un material de top pentru sectorul HoreCa. Chiar și acasă puteți opta pentru un dulap inox dacă sunteți în căutarea acestor proprietăți ale inoxului. Dacă sunteți pasionat de gătit, de preparat cocktailuri sau doriți propria cafenea acasă, atunci un dulap din inox este cât se poate de potrivit atât pentru proprietățile sale, dar și pentru aspectul minimalist și modern. În domeniul HoReCa nu există mobilier realizat din alte materiale care pot înlocui inoxul. Piesele de mobilier din lemn sunt susceptibile la coroziune, pot reține bacterii și mirosuri și sunt dificil de curățat.

La rândul său, fierul poate coroda sau poate rugini în mediile umede, ceea ce afectează siguranța alimentelor. În comparație cu oțelul inoxidabil, sticla este mult mai fragilă și mai puțin rezistentă la impact și la uzură. Deși plasticul este folosit în majoritatea sectoarelor de activitate și are o varietate de întrebuințări, în domeniul HoReCa mobilierul din plastic se poate dovedi a fi mai puțin durabil, mai dificil de igienizat, pe lângă faptul că nu poate rezista la temperaturi extreme. Este deosebit de important ca mobilierul HoReCa să fie realizat din oțel inoxidabil și nu din oțel obișnuit, deoarece oțelul obișnuit poate coroda și poate rugini în condiții umede sau prin expunerea sa la acizi.

Prin urmare, mobilierul din inox rămâne de bază în industria HoReCa datorită rezistenței sale la coroziune, a durabilității, a nivelului ridicat de igienă și al aspectului estetic modern.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.