Reguli despre cum iti ingrijesti animalul de companie iarna

296

Odata cu instalarea iernii, s-au instalat si grijile vizavi de starea de sanatate a animalului de companie. Este o prezenta draga in viata noastra, motiv pentru care trebuie sa ne asiguram ca are parte de un tratament corespunzator, ca este sanatos si nu il deranjeaza nimic. Mai ales acum ca temperaturile externe pot atinge valori extreme, atentia vizavi de ingrijirea sa ar trebui sa creasca. Este ideal sa ai oricand la indemana o trusa de urgenta si nu uita sa il ai inclus in planurile tale si pe patruped.

Asigura-i o hrana corespunzatoare

Chiar daca oricum te preocupa acest aspect si te-ai ocupat intotdeauna asa cum se cuvine de hrana animalului de companie, este bine ca iarna sa ii completezi masa cu cele necesare. Si sistemul imunitar al acestuia are nevoie de un imbold atunci cand trece prin schimbari insemnate, precum cele de temperatura din timpul iernii.

Nu iti asuma nici un risc legat de sanatatea acestuia. Ca sa stii sigur ca ti-ai facut datoria fata de el, poti merge la veterinar pentru a primi o consultatie, respectiv recomandari pentru ingrijirea optima a acestuia, legat de nevoile nutritionale pe care le prezinta.

In cazul in care deja ai fost la control, nu pierde din atentie afectiunile medicale ce ar putea fi agravate din cauza unor temperaturi extreme.

Fii receptiv la semnele de boala pe care le transmite acesta

Daca vrei sa stii sigur ca animalul de companie o sa treaca cu bine peste iarna, fii foarte atent la semnalele pe care acesta le transmite. Spre exemplu, daca acesta cauta locurile calde din casa atunci cand vine de afara sau cand cauta sa se ascunda in locuri ferite de frig in permanenta, este clar ca are o problema. La animale este foarte dificil sa identifici degeraturile. Mai bine sa previi decat sa il vezi mai apoi suferind.

Realizeaza controale regulate ale labutelor

Ai in vedere aceasta verificare, mai ales daca animalutul tau a petrecut mult timp pe afara, pe vremea rece. Poate s-a ranit accidental sau poate frigul i-a produs crapaturi dureroase in zona pernutelor. Schiopatatul este un semn clar ca ceva nu este in regula si ar trebui sa mergi la veterinar pentru un consult.

Pentru a evita colectarea zapezii pe blanita acestuia din jurul picioarelor, poti sa il tunzi – va fi mai confortabil si pentru el.

Pune-i la dispozitie optiuni pentru somn

Asa cum tu iti doresti sa ai un loc confortabil in care sa dormi, asa si animalul de companie va cauta sa ii fie comod locul. Daca vezi ca se perinda dintr-un loc la altul, clar ca nu isi gaseste confortul sau poate ca spatiul pe care l-ai pregatit nu ii furnizeaza caldura necesara. Fii tu cel care se asigura ca va avea parte de o odihna corespunzatoare. Nu iti neglija animalul de companie si cu atat mai putin cauta sa faci asta pe timpul iernii cand, la fel ca oamenii, este supus imbolnavirii mai mult ca in orice alta perioada a anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.