Lenjerii de pat din bumbac sau poliester? Tu ce ai ales?

129

De ce sunt atat de importante asternuturile de pat?

Desi nu se pune un accent prea mare in alegerea unei lenjerii de pat cand vine vorba de obtinerea unui somn odihnitor, acestea joaca un rol important cand vine de sanatatea corpului.
Dar acestea in realitate au un rol important in mentinerea calitatii somnului. Cand se alege un set de asternuturi pentru dormitor, cumparatorul trebuie sa fie atent la mai multi factori, precum materialele folosite, culoarea, numarul de fire, modelul si, nu in cele din urma, textura acesteia. Daca se acorda atentie fiecarui aspect in parte, rezultatul final va fi un somn odihnitor.

Avantajele si dezavantajele unor lenjerii de pat din bumbac

Avantaje: Niste lenjerii de pat din bumbac sunt alegerea potrivita pentru cei care doresc ca asternutul lor sa fie fabricat din materiale naturale. De asemenea, sunt potrivite pentru persoanele care prezinta o sensibilitate mai ridicata, motivul fiind faptul ca sunt hipoalergenice. Daca cauti asternuturi pentru dormitorul tau care sa lase pielea sa respire, atunci bumbac este perfect.

Dezavantaje: Dezavantajul acestora este faptul ca au o fibra subtire care se deterioreaza mai usor in timp, comparative cu alte materiale, fapt ce determina o durabilitate mai scazuta. Dar, exista bumbacul egiptean care este mult mai calitativ, asta daca un pret mai ridicat nu ar fi o problema.

Avantajele si dezavantajele unor lenjerii de pat din poliester

Avantaje: Principalul avantaj oferit de poliester este pretul mult mai redus. Motivul este faptul ca acest material este unul creat de om si nu provine din natura. Deci economia este pe principalul loc cand vine vorba despre acest material pentru lenjerii de pat.

Dezavantaje: Retin umiditatea, cee ace in timp va duce la uzura asternutului. In acelasi timp, fibrele au tendinta sa devinam mult mai rigide facand astfel ca textura lenjeriei sa devina mult mai dura la atingere. Nu in ultimul rand, sunt mult mai dificil de curatat caci petele se indeparteaza foarte greu in timpul ciclului de spalare. De asemenea nu sunt recomandate in timpul verii caci nu lasa pielea sa respire.

Daca sunt la preturi mici inseamna ca aceste asternuturi sunt de proasta calitate?

De obicei, lumea se uita la pret si ii atribuie astfel calitatea produsului. Acest lucru nu este intodeauna adevarat. In acest moment, pe piata exista lenjerii de pat ieftine la preturi mult mai mult decat decente. Dar, trebuie sa fii realist si sa iti stabilesti foarte clar asteptarile de la un set de astfel de asternuturi pe care tu o consideri de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.