Secretele unui cuplu longeviv

1

„Si au trait fericiti pentru totdeauna”…ei bine, asta nu se intampla doar in basme. In viata reala fericirea si longevitatea unui cuplu reprezinta un puzzle foarte complicat de construit, atat de mult incat ajungem adesea sa credem ca, de fapt, nu poate exista. Nici cei care la un moment au parut a avea un „cuplu fericit” au ajuns la concluzia ca viata este un vartej de schimbari, de multe ori dincolo de controlul nostru, iar orice schimbare s-ar putea transforma intr-o criza.

Deci, cum sa faci fata schimbarilor, sa depasesti crizele pentru a fi un cuplu fericit si longeviv, fara iluzia de a trai un basm?

Iata cu ce sa incepi pentru a avea sanse sa trecit testul timpului alaturi de partener.

Experimenteaza libertatea

Numeroase cupluri, deseori din cauza nesigurantelor si fricilor, nu isi permit posibilitatea de a experimenta in mod liber hobby-uri, pasiuni si alternative la viata sociala sau intima. De exemplu, desi ar dori, multe cupluri au o retinere in a cumpara de la un sex shop. Probabil este o chestiune inradacinata in cultura noastra, o “rusine” cum ar spune cei mai in varsta, si folosirea unor jucarii sexuale barbati sau femei devine ceva de neconceput. Libertatea intr-un cuplu inseamna a experimenta, chiar si daca acest lucru presupune a folosi jucarii sexuale femei sau brabati. Libertatea inseamna a-ti exprima ideile si dorintele, chiar daca acestea sunt de natura sexuala. Nu te inchide in ideea ca celalalt nu va dori, fara sa il intrebi. Discuta deschis si poate vei avea surprize.

Exprimati-va nevoile cu sinceritate

Invata sa-ti exprimi nevoile cu claritate si simplitate: asteptarea ca celalalt sa le inteleaga este daunatoare pentru cuplu, dar si pentru bunastarea noastra. Adesea avem tendinta de a acorda prioritate nevoilor celorlalti, insa nu este adevarat ca orice alegere poate fi buna: la urma urmei, o parte din noi stie ce ne-am dori. Foloseste o comunicare sincera care iti permite sa iti exprimi adevarurile.

Profita de o cearta pentru o experienta constructiva

Perfectiunea nu exista, dar de prea multe ori ajungem sa devenim tiranici. Renunta la tendinta de a invinovati sau de a critica. Cu toate acestea, sentimentul continuu judecat pe termen lung devine obositor si distructiv, atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau. Renunta la acest obicei. Fa o plimbare sau ceva ce iti place, sau pleaca si spune-i unui prieten. Descarca-te prin alte mijloace si nu arunca toata vian pe partener. In plus, dupa o cearta, impacarea are loc cel mai bine in intimitate. Nu folosi intimitatea profunda cu partenerul pentru a-ti descarca anxietatile, mania si frustrarile. Numai oamenii intelepti isi pot evalua actiunile cu autocritica si isi pot cere scuze pentru greseli, facand din greseala o oportunitate de a se imbunatati.

Apreciaza viata

A rade impreuna cu aprtenerul este important pentru fericire si longfevitate, pentru ca inseamna ca apreciezi si iei viata mai usor. Invata sa te joci cu partenerul tau, aminteste-ti clipele cele mai frumoase si apreciaza viata alaturi de cel sau cea pe care ai decis ca doresti sa il/o iubesti toata viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.