De ce trebuie antreprenorii sa investeasca in SEO?

207
Publicitate

Pandemia a dat a lectie importanta antreprenorilor care s-au mutat recent pe domeniul virtual, iar cei care aveau deja magazine online, au invatat sa aprecieze si mai mult SEO!

Ce este SEO?

Publicitate

SEO (optimizare pentru motoarele de cautare) inseamna introducerea unei pagini web in rezultatele cautarii pentru a primi trafic organic de la cautatori. Nu a existat o zi in care miliarde de oameni sa nu introduca anumite interogari in motoarele de cautare pentru a gasi informatii utile.  Invatarea regulilor de a ajunge in partea de sus a rezultatelor cautarii si respectarea acestor reguli este ceea ce inseamna SEO.

Cand deschideti orice motor de cautare si introduceti interogarea care va intereseaza, veti vedea lista cu primele 10 rezultate care pot fi organizate intr-un mod diferit, iar acesta se numeste SERP. Pot exista mai mult de 10 rezultate daca SERP include anunturi platite afisate deasupra, sub sau in partea dreapta a rezultatelor organice.

Locul in care o pagina se afla printre rezultate este clasarea sa in motorul de cautare si cu cat clasarea este mai mare, cu atat pagina are mai multa incredere si probabil cu atat este mai relevanta pentru interogare. Pentru a defini ordinea paginilor care urmeaza sa apara, motoarele de cautare evalueaza sute de factori de clasare, pe care ii vom trata mai tarziu. Procesul de clasare are loc organic. Spre deosebire de anunturile platite, nu puteti plati Google sau alte motoare pentru a plasa un site mai sus sau pentru a-l reevalua mai regulat. Prin serviciile oferite de o agentie SEO, cautarile pe motoarele de cautare devin mai eficiente, iar firma care aplica SEO are cel mai mult de castigat!

Pentru ca site-urile web sa ajunga la SERP-uri, acestea trebuie sa fie usor de descoperit de motoarele de cautare. Chiar daca oferiti continut de inalta calitate, care corespunde cu ceea ce cauta oamenii, nu veti putea sa va pozitionati fara sa fiti descoperit prin procesele de crawling si indexare.

Mecanismul din spatele clasamentelor functioneaza in acelasi mod printre motoarele de cautare. Deoarece Google este cel mai vocal cu privire la instrumentele si procesele sale, vom ilustra accesarea cu crawlere si indexarea pe baza explicatiilor Google. Procesul de optimizare SEO poate fi realizat de specialisti folosind advertoriale, cuvinte cheie, imagini, filmulete, pagini web si link-uri care sa conduca spre alte pagini!

De fiecare data cand un utilizator introduce o interogare, un motor de cautare extrage informatii din index, incercand sa potriveasca intentia de cautare cu raspunsuri de cea mai buna calitate. Ordinea rezultatelor afisate pentru fiecare interogare anume se numeste clasare. Motoarele de cautare evalueaza o serie de parametri pentru a defini ordinea – acesti parametri se numesc factori de clasare sau semnale de clasare si vom vorbi despre ei mai tarziu. Clasamentele fluctueaza tot timpul, deoarece motoarele de cautare acceseaza cu crawlere si indexeaza multe pagini web noi si reindexeaza pe cele deja existente.

In ziua de astazi antreprenorii care au magazine si firme online trebuie sa investeasca in SEO si sa recunoasca puterea acestor implementari sistematice ce pot fi implementate de firme specializate preum PSK!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.