Rolul terapiei ABA pentru copiii cu dizabilitati. Centrul Pas cu Pas sustine aceasta terapie

248
Publicitate

Datele unui studiu realizat in anul 2019 arata faptul ca in Romania au fost inregistrati aproximativ 70 de mii de copii cu certificat de handicap. Din acestia, 50 de mii de copii sunt separati de cei care nu prezinta dizabilitati. Concret, o parte dintre ei fie nu sunt inscrisi la nicio scoala, fie fac parte dintr-un sistem de invatamant special.

 

Publicitate

Din pacate, de-a lungul timpului acesti copii au fost discriminati atat de alti copii, cat si de parinti. De departe insa acestia merita sansa la o viata normala, pentru ca in spatele unei dizabilitati se afla un copil cu vise, care s-a nascut cu un talent, care isi doreste sa devina poate medic sau profesor. Visele unui copil nu vor tine cont niciodata de o afectiune, religie, rasa, etnie sau categorie sociala. Au sentimente, simt durere, iubire, frica, incredere sau descurajare, chiar daca arata asta diferit.

 

Copiii cu nevoi speciale trebuie sa aiba parte de terapie educationala, de asistenta medicala si sociala, de consiliere si recuperare pentru a se putea integra in societate, insa mai mult ca orice au nevoie de sustinere atat din partea parintilor, cat si din partea celor din centrele specializate in acest domeniu.

 

Centrul Pas cu Pas recomanda cu incredere terapia ABA

Centrul Pas cu Pas vine in ajutorul copiilor cu nevoi speciale. Este un centru specializat in terapia de recuperare a copiilor cu autism, cat si cu tulburari comportamentale sau de dezvoltare. Parintii pot gasi aici terapia de grup, terapie ABA, kinetoterapie si masaj, logopedie printre altele. Echipa este formata din specialisti in domeniu, unde copiii cu deficiente vor primi toata sustinerea necesara.

Avand in vedere faptul ca multi dintre ei se simt poate discriminati in societate starea lor psihica se degradeaza. Devin anxiosi, nu mai au incredere in ei, doresc sa se izoleze, devin tristi si isi schimba comportamentul intr-unul nedorit.

Centrul Pas cu Pas recomanda terapia ABA. Aceasta are rolul de a transforma comportamentele nedorite in unele pozitive, avand ca scop final integrarea sociala a copiilor.

Terapia ABA se face dupa un program bine stabilit, unde se observa cu atentie comportamentul copilului pentru a afla factorul care ii declanseaza acel comportament. Prin aceasta terapie copiii cu autism vor fi ajutati sa inteleaga lumea, sa-si exprime nevoile si dorintele.

Asadar, Centrul Pas cu Pas vine in ajutorul celor care au nevoie de sustinere si programe personalizate de recuperare. Descoperiti mai multe detalii in pagina oficiala.

 

Date de contact:

contact@centrulpascupas.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.