Macelarii joaca un rol important in industria productiei de carne, iar meseria lor poate necesita ceva timp si formare pentru a o stapani. Pentru a-si face treaba cum trebuie, macelarii au nevoie si de instrumente, inclusiv de o varietate de instrumente dezvoltate in ultimii ani special pentru profesie.
Cutite
Majoritatea macelarilor au o varietate de cutite disponibile in diferite forme si dimensiuni, in functie de scop. Optiunile comune includ cutitele de dezosare, utilizate pentru a extrage carnea din os atunci cand se prepara bucati mai mari, si cutitele de taiere, concepute pentru sarcini mai delicate, cum ar fi indepartarea grasimilor din carne. Alte optiuni includ jupuirea pentru indepartarea pielii si cutitele topor utilizate pe bucati mari de carne pentru a le transforma in bucati mai usor de gestionat.
Lame si ferastraie pentru oase
Pentru lucrari de taiere mai grea, un macelar poate folosi ferastraie de oase si lame. Ferastraiele de oase seamana foarte mult cu un ferastrau metalic, desi au o lama conceputa pentru a facilita taierea carnii si a oaselor.
Lamele au lame mari in forma de patrat care, atunci cand sunt utilizate pentru taiere, exercita o forta mai mare pentru a taia mai usor carnea si osul. In timp ce acestea sunt de obicei folosite pentru taieturi mai dificile, unele lame pot fi folosite pentru taieturi mai delicate si garnituri.
Instrumente pentru prepararea carnii
Instrumentele utilizate la prepararea finala a carnii includ tenderizers. Acestea arata ca niste ciocane mici, desi de obicei au o latura texturata care serveste la tenderizarea carnii. Alte instrumente pe care macelarii le pot folosi sunt tuburile de ungere si injectoarele. Acestea injecteaza unt sau saramura in carne, pentru un gust mai bun si pentru a mentine carnea umeda in timpul gatitului.
Blocuri si mese de taiere
Blocurile de taiere si placile ofera macelarilor o suprafata solida si stabila cu care sa lucreze. Ele sunt de obicei realizate din lemn, si vin intr-o varietate de dimensiuni si stiluri, de la patrate mici de taiere la blocuri la placi de dimensiuni complete.
Instrumente de igiena
Igiena este importanta in prepararea carnii, in special in cazul placilor si blocurilor, care pot acumula murdarie si bacterii daca nu sunt curatate corespunzator. Uneltele in acest scop includ bureti metalici si perii cu peri de otel.
Alte instrumente
Alte instrumente utilizate in mod obisnuit de macelari includ carlige de tragere. Acestea ajuta la mutarea carnii mai mari, care poate fi grea si dificil de manevrat. Un macelar are nevoie, de asemenea, de pietre de ascutire, oteluri de ascutit metal si diamante pentru a mentine echipamentul de taiere ascutit si gata de utilizare.
Echipament special – imbracamintea unui macelar
De asemenea macelarii au nevoie de o tinuta adecvata . De regula toti macelarii poarta un anumit tip de sort care le protejeaza hainele , o boneta pentru cap dar si manusi speciale sau incaltaminte conformabila.
Interesat de sorturi de unica folosinta? Cauta aici cele mai bune oferte si vezi sort unica folosinta din polietilena 15 micr si alege modelul potrivit pentru tine.