Stilul scandinav – simplu și rafinat

123
Publicitatelibris.ro

Redare audio

Publicitateperfect-tour.eu

Dacă la noi în țară stilul abordat de obicei este unul clasic, cu piese de mobilier care sunt de obicei fabricate din lemn masiv, se poartă textilele decorative, cum ar fi covoarele, perdele și draperii, perne și cuverturi. Pereții sunt colorați în diferite culori, cu model chiar, poate cu un tapet cu diferite teme. În ultimii ani a luat însă amploare și în România stilul scandinav, un stil minimalist care se bazează pe piese simple dar de efect.

Elemente specifice stilului scandinav

Stilul scandinav se face remarcat prin piese de mobilier simple, ușoare. Living-ul este amenajat de obicei cu o canapea mică, într-o singură culoare, fără perne sau cuverturi ca și obiecte decorative. Perdelele și draperiile lipsesc, sau dacă chiar există se folosesc perdele subțiri, foarte discrete. 

În stilul scandinav se merge pe lumină, astfel că vor exista corpuri de iluminat în mai multe zone din casă iar ferestrele sunt mari astfel încât lumina naturală să pătrundă în încăpere cât mai eficient posibil. 

Dormitorul conține un pat și noptiere, foarte rar un dulap de tip dressing, asta dacă dressing-ul nu este separat și este de tipul walk in. Bucătăria poate fi dotată cu aparatura necesară, însă aceasta va fi depozitată în dulapuri, pentru ca spațiul să fie aerisit și nu încărcat. Poți să așezi un scaun bar lângă blat și să iei micul dejun chiar acolo. 

Într-un magazin mobila vei găsi multe elemente care se regăsesc în acest stil, deoarece acesta este foarte modern și preferat de multe persoane, mai ales de către persoanele active care nu au foarte mult timp la dispoziție pentru întreținerea și curățarea locuinței. Tinerii aleg acest stil datorită faptului că se vor folosi culori neutre, cu ușoare accente de strident, care poate ajunge chiar la auriu și argintiu. 

Hygge – ce înseamnă și cum îl recunoaștem?

Hygge înseamnă confortabil, iar danezii și norvegienii au dezvoltat o adevărată cultură în jurul acestui concept. Stilul acesta este foarte folosit în țările nordice și duce către tot ce înseamnă confort. Case aerisite, cu piese de mobilier și decorative astfel alese încât să nu încarci spațiul.

 Tot spațiul este însă folosit, nimic nu se irosește. Casele amenajate în acest fel sunt ușor de întreținut și de curățat, sunt amenajate cu materiale de calitate, astfel că spațiul deși este simplu este în același timp sofisticat și elegant. Bucură-te de o atmosferă plăcută în casa ta cu elemente care te vor purta în zonele nordice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.