Cum să-ți pregătești casa pentru un dezastru natural

106
Publicitate

Cutremurele, furtunile puternice, căderile masive de grindină și viscolul, pot fi evenimente neprevăzute și care nu pot fi împiedicate în vreun fel prin intervenția omului. Însă, un lucru pe care îl poți face este să-ți pregătești casa pentru a putea face față cu brio neprevăzutului pregătit de natură. Mai jos, vei găsi o listă cu 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avea locuința pregătită pentru imprevizibil.

Iată cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-ți pregăti casa pentru un dezastru natural!

  1.     Cumpără mâncare neperisabilă

Alimentele neperisabile reprezintă alegerea sigură atunci când vine vorba de alegerea mâncării pentru un eveniment neprevăzut. Carnea la conservă, pateurile, conservele de pește sau alte tipuri de mâncare la conservă sunt ideale, din acest motiv ele nu trebuie să lipsească din depozitul tău. Ele pot fi achiziționate din magazinele clasice de alimentație sau de pe site-urile specializate in comercializare acestor produse. De asemenea, nu uita să cumperi cât mai multă apă și produse de igienă.

Publicitate
  1.     Sursă de curent electric

O sursă de curent electric care să nu depinde de alimentarea publică cu energie electrică este un alt lucru ce nu trebuie să lipsească din casa ta. În cazul unui cutremur puternic sau al unui viscol, rețeaua publică de alimentare cu energie electrică va cădea iar casa ta va rămâne fără curent. Cea mai bună soluție pentru această problemă este achiziționarea unui generator de curent, pe hornbach.ro poți consulta o gamă de generatoare de curent care se pliază exact pe nevoia ta. Alte dispozitive precum lanternele cu baterii sau cele care folosesc energia solară pentru a se încărca, nu trebuie nici ele să lipsească din casa ta.

  1.     Dispozitive de prim-ajutor

În cazul unui cutremur, majoritatea victimelor nu supraviețuiesc datorită deshidratării și lipsei de oxigen. Din acest motiv, asigură-te că în fiecare colț al casei tale se află o trusă de prim-ajutor, o mască de gaze și un generator de oxigen. Adaugă un fluier trusei tale de prim ajutor, pentru a fi mai ușor de auzit. Dacă ai văzut filmul Titanic, atunci știi cât de important este un fluier și cât te poate ajuta pe tine și pe membrii familiei tale.

  1.     Marchează zonele importante

Marcarea zonelor importante din casa ta ce pot fi folosite drept adăpost este un alt lucru care te poate salva. Tocul ușii, masa sau biroul sunt locuri extrem de importante și care trebuie semnalizate ca atare. Folosește o vopsea vizibilă pe întuneric, deoarece în cazul unui cutremur în timpul nopții, îți va fi foarte dificil să găsești un loc în care să te adăpostești.

Prevenția este cel mai sănătos mod prin care te poți proteja de dezastrele naturale. Asigură-te ca urmezi cei 4 pași de mai sus si că-ți pregătești corespunzător casa pentru neprevăzut. Chiar dacă achiziționarea lucrurilor de mai sus reprezintă o cheltuială semnificativă, nu uita că sunt lucruri de care ai nevoie în casa ta, așadar asigură-te că le ai mereu la îndemână.

 

 

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.