Serviciile de contabilitate online vor da nastere la un nou tip de contabil

316

Serviciile de contabilitate online reprezinta un vulcan care sta erupa si sa zguduie lumea afacerilor. In mod special in randul IMM-urilor, posibilitatea de a beneficia de un set complet de rapoarte contabile, in timp util si fara a plati sume colosale este un obiectiv de mare interes. Realitatea este ca soft-urile de contabilitate sunt destul de greu de folosit de catre un antreprenor, insa acest lucru s-a schimbat recent, odata cu aparitia serviciilor de contabilitate online, care imbina tehnologia cu know-how-ul unor specialisti in domeniu.

Contrar altor domenii, meseria de contabil nu va disparea prea curand, chiar daca inovatiile tehnologice ale secolului XXI au schimbat felul in care decurge relatia dintre contabil si antreprenor. Conform sondajului SME Survey 2018, aceasta profesie inca are un rol esential in buna-desfasurare a unei afaceri, chiar daca instrumentele cu care se opereaza se schimba.

De asemenea, s-a constatat ca 86% din antreprenori sustin ca principalul motiv pentru care au nevoie de un contabil este reprezentat de declaratiile obligatorii la ANAF. Pe de alta parte, 41% din respondenti au declarat ca au nevoie de contabilitate pentru consultanta financiara si de business, in timp ce 40% au nevoie de un contabil care sa le serveasca drept specialist in fiscalitate.

Coincidenta sau nu, mai mult de 25% din antreprenorii participanti la sondaj sustin ca se gandesc sa treaca la serviciile de contabilitate online. Wendy Walker, manager al departamentului de dezvoltare globala din cadrul Intuit Quick Books, considera ca serviciile de contabilitate online pot aduce transformari pozitive de necontestat in felul in care decurge un business, sustinand ca “tehnologia aduce noi oportunitati antreprenorilor, avand un potential urias in a-i ajuta sa optimizeze toate procesele operationale”.

Business-urile de succes sunt conduse de antreprenori care cunosc foarte bine situatia financiara a propriei afaceri, iar acest lucru poate fi posibil numai daca beneficiaza de un sistem de raportare eficient, care sa le ofere acces la informatiile contabile necesare pentru a lua deciziile corecte, in timp util.

Asadar, serviciile de contabilitate online care folosesc tehnologia cloud vor deveni in curand indispensabile pentru antreprenorii care isi doresc ca afacerea lor sa fie una prospera. Ne aflam intr-o era a omenirii in care tehnologia digitala, in general, si inteligenta articiala, in mod special, fac progrese uriase, intr-un ritm din ce in ce mai alert. Este esential ca antreprenorii, administratorii, managerii si specialistii contabili sa faca pasul spre secolul XXI, comunicand si coordonandu-se prin intermediul unei platforme online care sa ia locul practicilor anacronice ale contabilitatii clasice.

In Romania, singura platforma care ofera servicii de contabilitate online si instrumente de management operational este Keez.ro. Cu ajutorul acesteia, antreprenorii se pot elibera de sarcini repetitive, beneficiind in acelasi timp de un numar impresionant de functionalitati deosebit de utile:

  • Servicii de contabilitate, salarizare si infiintare firma;
  • Un set de rapoarte de optime si complete pe care le poti accesa usor si rapid;
  • Procese verificate Big4 – acum ai garantia ca documentele tale sunt supuse unei supra-verificari din partea unui specialist de competenta internationala;
  • Acces online 24/7 la toate documentele generate de business-ul tau;
  • Procesare rapida a documentelor (facturi, chitante, etc.) pe care le poti incarca in platforma printr-un singur click cu ajutorul aplicatiei dedicate;
  • Posibilitatea de a emite facturi oriunde, oricand;
  • Cele mai inalte standarde de securitate a datelor, asigurate de algoritmi avansati de criptare de la Microsoft Azure;
  • Formularele si modelele necesare pentru intocmirea documentelor nu mai trebuie cautate pe internet, avand acces direct la acestea (descarcabile si editabile) pe platforma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.