Cum sa infiintezi cat mai rapid un srl in Baia Mare?

6

Infiintarea unei firme nu dureaza foarte mult, iar in teorie aceasta ar trebui sa fie infiintata in doar trei zile. In practica insa, exista posibilitatea ca aceasta perioada sa creasca destul de mult, pana cand reusesti sa acumulezi actele necesare pentru a-ti porni firma. Pentru a nu avea parte de surprize neplacute, este important sa tii cont de cateva recomandari pentru a reusi sa pornesti firma in cel mai scurt timp, iar tot ascest proces de infiintare srl Baia Mare sa se reduca semnificativ.

Exista asadar cateva docuimente pe care le poti avea in vedere atunci cand doresti sa-ti infiintezi firma, astfel incat tot procesul de infiintare firma sa decurga cat mai bine pentru tine. In primul rand, vei avea nevoie de dovada rezervarii denumirii, apoi pe cea a sediului social. Aceasta cerere trebuie facuta la ANAF, solicitandu-se in acest fel un certificat emis de administratia fiscala pentru a verifica daca sunt respectate conditiile legale.

Cum sa infiintezi cat mai rapid un srl in Baia Mare? 4

Se va face in acest fel un act constitutiv si se va stabili obiectivul de activitate, urmand sa se se mearga la banca pentru a se deschide un cont nou cu capitalul social. Se pastreaza chitanta primita pentru a dovedi faptul ca ai facut acest pas. Dupa ce ai facut toate aceste lucruri, urmeaza sa completezi declaratiile pe proprie raspundere, iar pentru ca dosarul de inregistrare sa fie complet vei mai avea nevoie de unele documente suplimentare, in functie de ceea ce doresti sa deschizi. Dupa ce ai creat acest dosar, il poti depune si poti plati taxele necesare inregistrarii, astfel incat firma ta sa fie inregistrata. Pentru infiintare srl Baia Mare accesati https://muresanconsulting.ro

In trei zile de la depunerea dosarului, va trebui sa ridici actele privind inregistrarea firmei. Daca de exemplu ai un asociat, atunci va trebui sa platesti cateva taxe, acestea ajungand pana la suma de 730 de lei. Costul total pe care va trebui sa-l platesti pentru a-ti deschide firma depinde isna de la caz la caz.

Cate tipuri de firme exista?

Exista mai multe tipuri de firme care pot fi infiintate. Primul tip de firma este persoana fizica autorizata sau PFA. Se mai poate deschide si o intreprindere individuala, precum si o societate cu raspundere limitata si anume SRL. Mai exista si posibilitatea deschiderii unei societati pe actiuni sau SA. In functie de tipul societatii pe care il alegeti, veti avea nevoie de anumite tipuri de acte.

Actul constitutiv este si cel mai important document, acesta fiind pregatit in momentul in care se infiinteaza o firma romaneasca. Acesta trebuie redactat in fata unui notar public. In ceea ce priveste numele firmei, este recomandat sa se propuna un numar de 3 nume in ordinea preferintelor, pentru ca acestea sa fie verificate. Mai puteti opta oricand si pentru un ajutor specializat, astfel incat sa fiti siguri de faptul ca sunteti in regula cu toate actele in ceea ce prievste infiintarea firmei. In acest fel, veti putea trece mai usor peste tot procesul de i de infiintare srl Baia Mare si va veti bucura in orice moment de firma voastra. Aveti in vedere toate aceste lucruri despre infiintarea unei firme.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.