Tabla cutata pentru acoperis. Ce trebuie sa stii despre ea?

30
Publicitate

Tabla cutata pentru acoperis. Ce trebuie sa stii despre ea? 1

Publicitate

Tabla cutată a devenit una dintre cele mai populare opțiuni moderne pentru acoperișuri, câștigând loc inclusiv în preferințele utilizatorilor rezidențiali.Aceasta oferă o alternativă economică și eficientă pentru acoperișurile cu pantă sub 15°, unde țigla metalică nu poate fi montată și are o mulțime de proprietăți interesante.

De ce tablă cutată?

  1. Pentru că este ieftină. Materialele sunt mai ieftine comparativ cu tabla fălțuită, iar manopera este mai puțin costisitoare
  2. Pentru că se montează și se îtreține ușor. Tabla cutată necesită întreținere la fiecare 5-10 ani, în funcție de condițiile meteo iar montajul este destul de simplu, ceea ce face mâna de lucru să nu fie foarte scumpă.
  3. Pentru că este ușoară. Cu o greutate de sub 5 kg/mp, tabla cutată este ușor de manipulat și de instalat.. Deși este ușoară, datorită cutei poate susține o greutate considerabilă fără a se deforma, ceea ce reprezintă un alt avantaj uriaș.
  4. Pentru că arată bine.  Tabla cutată este disponibilă în diverse culori, grosimi și lungimi, oferind flexibilitate în design.

Tabla cutată este fabricată din oțel galvanizat la cald, zincată pe ambele părți și protejată cu un strat de poliester. Această combinație asigură rezistență la coroziune și o durată de viață îndelungată. Stratificarea protejează tabla de factorii externi, menținându-i aspectul și funcționalitatea pe termen lung.

Stratul de poliester aplicat pe suprafața tablei cutate oferă o protecție suplimentară împotriva razelor UV și a intemperiilor. Acest strat previne decolorarea și degradarea materialului, menținându-i proprietățile estetice și structurale.

Tabla cutată este, de asemenea, rezistentă la foc, adăugând un nivel suplimentar de siguranță.

Ce trebuie să știi înainte de montajul tablei?

Cel mai indicat este să alegi o echipă de profesioniști pentru montajul tablei cutate, mai ales pentru clădiri înalte sau proiecte ample. Asta nu înseamnă că nu trebuie să cunoști principalii pași ce trebuie să fie respectați:

  • Alege grosimea corectă a tablei și asigură-te că este montată doar în condiții meteorologice corespunzătoare, cu vânt sub 7 m/s!
  • Prinderea se face pe partea inferioară a profilului, începând de la baza acoperișului. Foile se prind cu elemente de asamblare pe fiecare cută, apoi se fixează lateral între ele. Distanța dintre șipci variază între 30-80 cm, în funcție de grosimea și înălțimea tablei. Se folosesc șuruburi autofiletante pentru prinderea pe cută și nituri oarbe pentru prinderea foilor între ele.

Tabla cutată este o soluție eficientă și economică pentru diverse tipuri de construcții.  Posibilitățile variate de fabricare și rezistența la condițiile meteo o fac o opțiune atractivă, care poate concura cu o mulțime de alte opțiuni de pe piață.

Dacă vrei un acoperiș din tablă cutată sau vrei să folosești acest material pentru orice alt proiect, pe site-ul celor de la Wetterbest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.