Tipuri de aparate dentare. Pe care sa-l alegi?

1

Tipuri de aparate dentare. Pe care sa-l alegi? 3

Uneori, multe persoane vad inutila purtarea unui aparat dentar. Totusi, acesta isi are rolul sau si, daca medicul il recomanda, ar fi bine sa ne gandim serios la aceasta optiune, atat pentru noi, cat si pentru copii.

Chiar ai nevoie de un aparat dentar?

Este posibil ca tot mai multi oameni sa aiba nevoie de dispozitiv? Nu este nimic exagerat in a merge sa corectezi chiar si defecte aproape imperceptibile care cu greu pot cauza probleme functionale?

Sfatul nostru este sa te bazezi pe un profesionist, care iti va putea oferi sfaturi serioase cu privire la utilitatea reala a unui aparat dentar. In acest fel, vei avea certitudinea ca trebuie sa il pui doar daca este cu adevarat necesar.

Medicul dentist va indica cu siguranta si tipul de aparat de care ai nevoie. Cu greu vom putea discuta cu medicul dentist despre ce tip de aparat sa adoptam. Va trebui doar sa decidem daca acceptam sau respingem propunerea.

Cu toate acestea, cel putin din curiozitate si pentru a sti despre ce este vorba atunci cand medicul dentist ne vorbeste despre aparate dentare, sa facem o prezentare generala asupra diferitelor tipuri de aparate dentare folosite.

Aparat fix

Un defect de aliniere este corectat prin intermediul unui aparat fix, adica un dispozitiv care se aplica pe gura copilului si este indepartat atunci cand dentistul crede ca a fost obtinut rezultatul scontat, dar, in general, nu inainte sase luni.

Acest dispozitiv provoaca disconfort dupa aplicare, dar purtatorul se obisnuieste cu el destul de repede. Defectul acestui dispozitiv este dublu: in primul rand placile care mentin dintii in pozitia dorita impiedica curatarea dintilor considerabil. Angajamentul si atentia sunt necesare pentru a efectua corect igiena orala.

Al doilea aspect negativ al acestui tip de dispozitiv este legat de estetica. Copiii pot fi, de asemenea, rai si cruzi uneori. Cei care poarta dispozitivul traiesc deja intr-o stare de disconfort si daca sunt tachinati de alti copii, acest lucru nu ii ajuta deloc.

Aparate dentare transparente

Tehnologia a fost salvatoare si in acest caz. Recent, s-a raspandit utilizarea aparatelor dentare transparente (Invisalign), care sunt aproape invizibile odata purtate si detasabile. Seamana cu niste masti.

Avantajul estetic este absolut incontestabil si, de asemenea, caracteristica lor de a putea fi indepartate este foarte utila pentru facilitarea igienei orale. Aparatul este facut pe masura pentru purtator si provoaca o aliniere treptata a dintilor.

Pe masura ce isi realizeaza gradul de aliniere, devine inutil si trebuie inlocuit pentru a atinge gradul corectiv urmator. Aceasta inlocuire trebuie sa aiba loc la fiecare doua saptamani. Acestea sunt mult mai estetice si copiii, dar si adultii, le vor prefera.

Cat timp este necesar pentru a vedea primele rezultate?

Momentul utilizarii Invisalign depinde foarte mult de starea initiala. Daca aparatul este aplicat pentru a corecta defectiunile minore, atunci te poti astepta la primele rezultate chiar si dupa o luna. Insa, pentru probleme mai garve, trebueis a avem rabdare

Iti recomandam sa luati legatura cu medicul dentist de incredere, precum un medic de la un cabinet stomatologic din sector 6 Bucuresti. Este vorba de Cris Smile. Aici medici iti pot face atat tie, cat si copilului tau un plan de corectie pentru dintii strambi folosind acesti aliniatori, indiferent de tipul de aparat ales, cu care vei avea, cu siguranta  cele mai bune tratamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.