Top 3 sfaturi pentru a avea confort termic în casă

304
Publicitate

Îți place să simți o căldură plăcută peste tot în casă iarna și o răcoare plăcută peste tot prin casă vara? Atunci citește acest articol și bifează toate aceste idei, făcându-le realitate în casa ta.  

Publicitate
  • Instalează-ți echipamente bune de încălzire și răcire

Dacă ai sobe în casă, ideal e să le înlocuiești cu o centrală termică. Până atunci te poți asigura că sobele au tiraj bun și că lemnul folosit pentru întreținerea focului este de bună calitate. Cărămizile de șamotă fac minuni, inclusiv la șeminee.

Centrala termică pe lemne, precum și cea pe gaze sau chiar electrică, trebuie să fie de putere suficientă încât să acopere (și chiar să depășească cu puțin) necesarul termic al casei. Necesar termic care este influențat nu numai de volumul încăperilor, ci și de… izolația termică.

  • Izolează-ți bine casa, atât la interior cât și la exterior

Se spune că este greu să ajungi în top, dar mai greu e să te și menții acolo. Așa se poate spune și apropo de temperatura optimă din casă: se creează greu, dar este și mai greu de menținut în lipsa unei izolații termice bune. 

Degeaba duduie soba sau centrala dacă prețioasa căldură se pierde imediat prin pereți și plafon. Degeaba muncește aparatul de AC să răcorească încăperea dacă zăpușeala revine din plafon și din pereți. 

Izolația termică are rol de a păstra pentru cât mai mult timp climatul din interiorul casei, indiferent de cameră sau cotlon. Astfel, căldura se menține pentru mai mult timp și la fel și răcoarea vara. Izolațiile din vata bazaltica sunt naturale și eficiente, cu condiția să fie și… aplicate!

  • Izolează-ți termic casa începând chiar cu zidirea ei

În caz că încă nu ai casa ta, dar plănuiești să construiești una, află că există caramizi construite nu ca pe timpuri, ci folosind tehnologie nouă, cărămizi cu goluri de aer care sunt la fel de rezistente și, în plus, au și rol de izolator termic.

Iar dacă în acele goluri se adaugă din fabrică și vata bazaltică menționată mai sus… îți dai seama ce avantaj? Împuști doi iepuri deodată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.