Tot mai căutate – serviciile oferite de institutiile financiare nebancare

141
Publicitate

Instituțiile financiare nebancare (sau IFN-uri), sunt entități care oferă servicii și produse financiare în afara sectorului bancar tradițional. Acest termen poate include o variate de domenii, de la companii de asigurări ori fonduri de investiții până la instituții de microfinanțare.

În Europa, sectorul financiar nebancar a crescut constant în ultimii ani, lucru determinat în parte de un control mai intens al reglementărilor și de nevoile în schimbare ale consumatorilor și întreprinderilor. Un domeniu care a cunoscut o creștere semnificativă este microfinanțarea, care oferă împrumuturi la scară mică și servicii financiare antreprenorilor, startup-urilor și întreprinderilor mici.

Publicitate

În România, microfinanțarea a apărut ca o sursă importantă de finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), dintre care multe se luptă să acceseze creditele bancare tradiționale. O serie de IFN-uri au intrat pe piața românească pentru a răspunde acestei cereri iar altele au fost dezvoltate local, în ultimii 20 de ani.

Aceste instituții oferă o varietate de produse și servicii financiare, inclusiv împrumuturi pentru capital de lucru, finanțare de echipamente și servicii de dezvoltare a afacerilor. Acestea au, de obicei, criterii de creditare mai flexibile decât băncile tradiționale, ceea ce le poate face mai accesibile pentru întreprinderile mici, cu istoric limitat de credit sau garanții.

Pe lângă microfinanțare, există și alte tipuri de instituții financiare nebancare care operează în România, cum ar fi companiile de leasing ori și furnizorii de asigurări. Aceste entități joacă un rol important în economia românească, oferind servicii financiare atât de necesare întreprinderilor, cât și consumatorilor.

În general, instituțiile financiare nebancare reprezintă o parte importantă a peisajului financiar din Europa și România. Pe măsură ce economia continuă să evolueze și nevoile întreprinderilor și ale consumatorilor se schimbă, aceste instituții vor juca probabil un rol din ce în ce mai important în asigurarea accesului la capital și la alte servicii financiare.

Tot mai căutate - serviciile oferite de institutiile financiare nebancare 1

Descoperă aici soluțiile de linii de credit ale RoCredit IFN SA!

Cu peste un deceniu și jumătate de experiență în piața din România, numeroase sedii locale și parteneriate europene, RoCredit IFN SA se remarcă prin profesionalism și seriozitate. Aceasta oferă produse și servicii ca:

  • microcredite – credit pe obiect, credit de trezorerie, credit ipotecar/imobiliar de investiții
  • operațiuni de schimb valutar în legătură cu activitatea de creditare
  • activități auxiliare privind intermedierile financiare.

Serviciile de consultanță financiară oferite de echipa RoCredit IFN SA respectă cele mai înalte standarde de calitate, la nivel european, aceasta fiind încă din anul 2011 membră a Centrului Regional de Resurse de Microfinanțare și Rețea “Microfinance Centre” CEE & NIS din Europa Centrală și Asia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.