Tu cand ai fost ultima oara la un consult alergologic?

441
Publicitate

In cazul in care prezinti anumite simptome care iti pot indica prezenta unei alergii, este recomandat sa mergi la un consult de alergologie. In cadrul unui consult alergologic, medicul poate stabili care este adevarata cauza a unei alergii si cum poate fi aceasta tinuta sub control.

Publicitate

Chiar daca in multe dintre cazuri aceste alergii nu pot fi inlaturate in totalitate, exista o mare posibilitate ca prin ajutorul unui plan de tratament bine pus la punct, acestea sa fie tinute sub control.

In urma unui control de specialitate, medicul specialist va putea sa va ofere planul potrivit de tratament.

Cum se testeaza pentru alergii la un consult alergologic?

In cadrul unui cabinet alergologic medicul specialist iti poate pune un diagnostic corect care ii va permite sa aleaga o interventie terapeutica pentru dumneavoastra. Cel mai des medicii recomanda pacientilor sa isi efectueze teste cutanate. Nu trebuie sa va faceti griji, caci in general nu apar reactii adverse caci zona intepata va fi acoprita cu o crema speciala, iar reactiile adverse sunt oprite.
Daca in urma unui consult alergologic medicul va refomanda efectuarea testelor alergologice, este bine sa stiti ca acestea se pot realiza in trei moduri:

  • cutanat – se pleaseaza picaturi din alergen pe piele;
  • subcutanat – alergenul se injecteaza sub piele. Retineti ca aceea cantitate de alergen este mica;
  • prin plasture – timp de mai multe zile, un plasture cu alergen va fi plasat pe piele.

Cum trebuie sa procedezi pentru a te programa la un consult alergologic?

Exista o serie de simptome care te-ar putea face sa te programezi la un cabinet de alergologie pentru a ti se face un consult alergologic. Adesea, simptomele astmului sau alergiilor se dezvolta treptat in timp.

Pacientii cu alergie pot fi obisnuiti cu simptome frecvente, cum ar fi stranutul sau congestia nazala. Cu ajutorul unui alergolog, aceste simptome pot fi prevenite sau controlate pentru a imbunatatii calitatea vietii. Controlul efectiv al astmului si al alergiilor necesita planificare si multa rabdare.

Ce mituri exista legat de acest subiect?

  1. Mitul spune ca sectia de alergologie se ocupa doar de alergii prin efectuarea unor teste si tratarea lor prin desensibilizare ori antialergice. Adevarul este ca intr-un cabinet de alergologie se investigheaza zeci de afectiuni provenite din cauza mai multor mecanisme si tratate in functie de cazul fiecarui pacient;
  2. Un alt mit sustine ca orice eruptie cutanata, rinita, orice mancarime sunt alergii. Ce-i drept, doar o parte dintre ele, insa putine dintre ele sunt afectiuni alergologice, iar mancarimea cu atat mai putin;
  3. Bolile alergologice sunt prin natura lor periculoase. De fapt, sunt foarte putine afectiuni cu potential de risc in functie de cazul pacientului. Doar in cazul rinitei, calitatea vietii poate fii afectata mai sever decat in cazul astmului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.