3 tipuri de masini pentru prelucrarea tevilor si profilelor utile in ateliere de confectii metalice

160
Publicitate

Tevile si profilele metalice sunt piese folositoare intr-o gama larga de aplicatii, de la industria auto, navala, aerospatiala si pana la clasica instalatie sanitara si de incalzire din orice locuinta. Lumea moderna nu poate fi inchipuita fara ajutorul acestor piese metalice, prelucrarea lor reprezentand una dintre principalele operatiuni realizata in atelierele de confectii metalice din intreaga lume. Aceste ateliere sunt nelipsite din toate domeniile industriale, functionarea lor optima depinzand de existenta unor masini moderne pentru transformarea lor in functie de necesitati.

Industria actuala a confectiilor metalice a evoluat foarte mult fata de timpurile in care munca era facuta manual, cu ajutorul ciocanului, pilelor si fierastraielor. In prezent sunt utilizate dispozitive electrice si hidraulice de mare putere, cu productivitate crescuta, cu precizie maxima, care incorporeaza numeroase elemente de siguranta pentru eliminarea riscului aparitiei accidentelor de munca. Magazinul vigra.ro ofera masini si utilaje de tip premium pentru dotarea atelierelor performante de confectii metalice.

Publicitate

Iata ce categorii de utilaje pot oferi eficienta in atelierele de confectii metalice!

3 tipuri de masini pentru prelucrarea tevilor si profilelor utile in ateliere de confectii metalice 1

  • Dispozitivele de indoit tevi si profile sunt masinarii complexe, care ofera posibilitatea curbarii acestor componente in unghiuri complexe si in forme diverse. Cu ajutorul acestor utilaje pot fi realizate operatiuni utile intr-o varietate de domenii unde este necesara prezenta unor piese metalice complexe. Tehnologia a evoluat foarte mult in privinta acestor echipamente. Firmele interesate de beneficii datorita tehnologiei moderne pot achizitiona un dispozitiv de roluit tevi si profile de aici pentru a obtine numeroase capabilitati. Astfel, sunt disponibile actionarea electrica si cea hidraulica, intreaga operatiune fiind programabila si automata. Pozitia de lucru poate fi orizontala sau verticala, in functie de necesitati, indoirea putand fi facuta spre stanga sau spre dreapta;
  • Masinile de debitat metale sunt acele dispozitive prin intermediul carora pot fi realizate taieri ale tevilor si profilelor. Masinile actuale pentru taierea confectiilor metalice sunt dotate cu elemente de taiere extrem de rezistente, ce fac fata aliajelor dure, fara a suferi uzuri insemnate. Sunt disponibile fierastraie cu banda pentru taieturi la unghiuri intre 0-45 grade sau la 90 grade, fierastraie circulare in varianta portabila si fixa, fierastraie de tip sabie, care pot fi folosite in locuri inguste sau chiar in afara atelierului. Cea mai moderna optiune este reprezentata de debitarea cu ajutorul plasmei sau al laserului, tehnologie ce permite realizarea unor taieturi complexe si extrem de precise;
  • Echipamentele de sudura profesionale sunt destinate realizarii unor conexiuni intre piesele metalice. Sunt utilizate mai multe tehnologii, ca de exemplu MIG / MAG sau invertorul MMA, ce permit realizarea unor suduri rezistente intr-un mod rapid si cu usurinta maxima. Tehnologiile moderne permit sudarea unor materiale diverse, fara a se produce deformari, in aceasta privinta fiind posibila sudura inoxului, aluminiului, fontei sau a altor aliaje complexe, ce nu pot fi prelucrate prin metode clasice. 

In concluzie, atelierele moderne de confectii metalice trebuie sa tina pasul cu dezvoltarea tehnologiei de ultima ora si sa doteze spatiile de lucru cu aparate profesionale, performante, robuste si de precizie maxima in prelucrarea diferitelor materiale. 

 

Surse foto: vigra.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.