5 device-uri IoT pentru dezvoltarea sistemelor Smart Home

129
Publicitate

Internet of Things (IoT) a schimbat radical modul în care interacționăm cu lumea din jurul nostru. Una dintre cele mai interesante domenii de aplicare ale IoT este dezvoltarea de sisteme inteligente pentru locuințe. Cu dispozitivele potrivite, elemente precum lumina, temperatura, sistemele de supraveghere pot fi controlate de la distanță și funcționarea lor poate fi automatizată. 

Publicitate

Beneficiile utilizării dispozitivelor IoT în casele inteligente

Apariția dispozitivelor IoT a revoluționat modul în care interacționăm cu locuințele noastre. Casele inteligente echipate cu dispozitive IoT oferă un nivel sporit de confort și contribuie la creșterea eficienței energetice și a securității. Cu ajutorul soluțiilor personalizate create de specialiștii în Software Development, putem controla de la distanță iluminatul, temperatura și electrocasnicele din locuință prin intermediul smartphone-ului. Utilizarea dispozitivelor IoT în casele inteligente oferă siguranță, datorită sistemelor interconectate existente în locuință.

5 exemple de device-uri IoT pentru sisteme Smart Home

Dezvoltarea dispozitivelor IoT implică îmbinarea componentei de Software Services cu elemente hardware, astfel încât sistemele inteligente dedicate locuințelor să funcționeze la parametri optimi. De la termostate inteligente și până la sisteme de securitate, există o varietate de dispozitive care pot fi utilizate pentru a crea o casă pe deplin interconectată. Iată cinci device-uri IoT frecvent utilizate pentru crearea unor sisteme Smart Home:

  • Termostatul inteligent – dispozitivul se conectează la rețeaua Wi-Fi a locuinței, permițând controlul de la distanță a temperaturii direct de pe smartphone.
  • Corpuri de iluminare smart – cu ajutorul iluminatului inteligent, utilizatorul poate porni și opri luminile, diminua intensitatea și chiar schimba nuanța luminilor din doar câteva atingeri pe telefon.
  • Camere de securitate inteligente – aceste camere permit monitorizarea locuințelor de la distanță și transmit alerte pe smartphone în cazul în care detectează orice activitate neobișnuită.
  • Încuietori de ușă inteligente – aceste încuietori permit blocarea sau deblocarea ușilor prin intermediul aplicațiilor mobile, nemaifiind necesară utilizarea unei chei fizice.
  • „Asistenți digitali” – acești „asistenți” sunt, de fapt, dispozitive care se conectează la rețeaua Wi-Fi de acasă și permit controlul dispozitivelor inteligente cu ajutorul comenzilor vocale. Pot fi folosite pentru a controla termostatele, aspiratoarele robot, sistemele audio, sisteme de irigare și alte dispozitive incluse într-un sistem de tip Smart Home.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.