5 lucruri interesante pe care trebuie să le știi despre Oslo

426
Publicitate

Te pregătești de vacanță și ai vrea să mergi într-un loc nou, ca să descoperi destinații turistice pe care nu le-ai pus încă pe harta concediilor tale. Departe de forfota estivală din sudul Europei, capitala Norvegiei te va surprinde plăcut prin frumusețe, varietate și ospitalitate.

Publicitate

Iată câteva lucruri interesante pe care să le știi despre Oslo, înainte de a călători în această regiune.

În Oslo ai mai multe anotimpuri deodată

Una dintre atracțiile zonei o reprezintă marea diversitate a fenomenelor naturale. Pregătește-te pentru zile în care diminețile sunt umede și cețoase, la amiază te răsfață un soare blând ce te îndeamnă spre plajă, seara te bucuri de o briză veselă, iar nopțile sunt reci și ai nevoie de o haină mai groasă, ca de iarnă.

O zi la Oslo este ca o călătorie în timp, așa că nu te plictisești niciun moment, ai mereu surpriza plăcută a unor noi senzații, culori vii și peisaje pitorești. Alege perioada preferată și beneficiază de bilete de avion ieftine din Bucureşti spre Oslo, ca să te bucuri de spectacolul anotimpurilor. Sunt recomandate lunile aprilie, mai, iunie, iulie, august și septembrie, pentru a prinde sezonul cald la Marea Nordului.

Capitala Norvegiei îți oferă un spectacol celest deosebit

Apropierea de cercul polar face din Oslo un loc unde cerul oferă un spectacol inedit, care-i determină pe pasionații de astronomie să viziteze capitala Norvegiei de câte ori au ocazia. Deși nu se poate vedea din oraș Aurora Boreală, se organizează excursii spre nordul țării, de unde turiștii admiră în voie culorile cerului.

Poți să trăiești la Oslo experiența unică a nopților albe. Din mai până în august, aici te așteaptă zilele cele mai lungi din an, în care soarele parcă nu mai vrea să apună, iar lumina de la crepuscul este ca o enormă veioză, ce creează o atmosferă difuză, ca o prelungită eclipsă de soare.

La Oslo devii marinar de ocazie

Norvegienii sunt oamenii mărilor, vikingi neînfricați cu o istorie strâns legată de corăbii și expediții pe întinderile albastre ale lumii. De aceea îi întâmpină pe turiști cu o largă varietate de excursii, croaziere, călătorii cu nave de tot felul, de la bărci tradiționale până la ambarcațiuni moderne ce te poartă până departe, în largul Mării Nordului.

Ai ocazia să iei lecții de navigație, să trăiești pe viu experiența vieții de marinar și să pescuiești alături de gazdele pricepute în prinderea somonului și pregătirea lui în sute de preparate culinare delicioase.

Norvegienii te învață sporturi nautice inedite

Un oraș înconjurat de ape, Oslo te așteaptă cu toată gama de sporturi nautice pe care o cunoști, plus alte câteva experiențe inedite. Aici înveți kiteboarding, wakeboarding, kitesurfing. Poți să te inițiezi în parasailing, schi nautic, windsurfing, alături de locuitorii din zonă, care au transformat sportul într-un adevărat mod de viață.

Sunt organizate și tururi de snorkeling, cliff diving, excursii cu scutere acvatice și circuite de rafting. În portul turistic vedeta absolută a agrementului nautic este yachtingul, așa că poți încerca și o plimbare alături de skipperii experimentați.

Vizitezi Oslo și te îndrăgostești de farmecul nordului

Peste jumătate din suprafața orașului este acoperită de păduri și parcuri. Nu întâmplător, Sloganul turistic al Norvegiei este: ”Norway, powered by nature” – Norgevia, sub semnul naturii.

La Oslo ești ca într-o excursie la munte și la mare în același timp. Vei vizita monumente, muzee și clădiri impresionante, ca în orice metropolă europeană. Însă unicitatea acestui loc este natura sa neîmblânzită, care te cucerește din prima clipă și te face să revii cu drag în orașul unde uiți că ești turist și te simți ca un veritabil viking.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.