5 motive pentru care vrei să devii dezvoltator software

6

De ce să alegi o carieră în dezvoltarea de software?

Nu este ceva neobișnuit să-ți alegi cariera pe baza disponibilității și a ofertelor salariale, iar atunci când vine vorba deo cariera în domeniul software development, ai mici șanse de a fi dezamăgit. Dezvoltarea de software este o industrie în plină expansiune și oferă o carieră cu multe posibilități și oportunități și, în funcție de cât de bun devii, un salariu decent. Fie că îți dorești să lucrezi în industrii precum Automotive, IoT, RPA sau AI, poți oricând să îți găsești locul potrivit.

1. Testează-ți abilitățile de rezolvare a problemelor

Nu este nimic mai satisfăcător decât rezolvarea unei probleme care există de ceva vreme și nimeni altcineva nu știe cum să o rezolve. În calitate de dezvoltator de software, furnizezi în mod constant soluții pentru problemele utilizatorilor. Poți lucra la soluții rapide, de ocazie, precum și la soluții strategice mai complexe. Unele abilități de rezolvare a problemelor necesare pentru a fi dezvoltator de software includ posibilitatea de a împărți obiective complexe în obiective mai mici și mai ușor de gestionat. De asemenea, ar trebui să poți gândi în paralel. Asta înseamnă să iei task-urile mai mici, să le rearanjezi și să vezi care sunt prioritățile, astfel încât să âți poți optimiza sarcinile și să economisești timp.

2. Fii creativ cu codul

Există multe moduri în care dezvoltatorii de software pot fi creativi, inclusiv în modul în care se gândesc să rezolve o problemă: de exemplu, trebuie să te poți pune în locul utilizatorilor pentru a oferi o soluție, trebuie să creezi noi sisteme și funcționalități și să înveți noi tehnologii. Creativitatea intră în joc atunci când încercăm să proiectăm o soluție complex, bine gândită, pentru a obține cele mai bune beneficii. Practic, începi doar cu un ecran gol și un set de idei abstracte pentru a-ți construi capodopera folosind codul. Creativitatea este doar unul dintre multele motive pentru a deveni inginer software.

3. Structura de lucru bazată pe proiecte

Un alt motiv pentru a deveni dezvoltator de software este structura de lucru variată, bazată pe proiecte. În general, vei lucra la o mare varietate de proiecte, atât mari, cât și mici, și există atât de multe ori avantaje în acest stil de lucru. Fiecare proiect nou la care lucrezi îți aduce un set complet nou de provocări și îți oferă posibilitatea de a afla și învăța despre noile tehnologii și de a explora diferite părți ale afacerii.

4. Oportunități de învățare continuă

Tehnologia este extrem de rapidă, astfel încât dezvoltatorii de software trebuie să poată învăța noi limbaje și tehnologii de programare și să se adapteze la mediul în continuă schimbare. Pe lângă învățarea despre tehnologie, dezvoltatorii vor avea adesea posibilitatea de a-și dezvolta cunoștințele despre afacerea și sectorul în care lucrează deoarece acestea sunt și ele într-o continuă schimbare. Această schimbare constantă este o oportunitate uimitoare de învățare, menținându-ți mintea proaspătă și munca interesantă! Mai ai nevoie și de alte motive pentru a începe să înveți programare?

5. Colaborarea între echipe

Stereotipul unui programator așezat într-o cameră singur, codând toată ziua, este de fapt foarte departe de realitate și foarte puțini programatori lucrează singuri. Pe lângă abilitățile tehnice, trebuie să fii un bun comunicator și un coleg de echipă excelent. Va trebui adesea să lucrezi ca parte a unei echipe pentru a-ți împărtăși cunoștințele și ideile și a-ți extinde înțelegerea bunelor practici de dezvoltare, precum și modul în care funcționează sistemele pentru a obține cel mai bun produs final. Ca programator, vei petrece mult timp colaborând cu colegi din mai multe departamente diferite, ceea ce înseamnă că aveți șansa de a învăța de la alții.

Programator în AROBS

AROBS Transilvania Softwate este una din cele mai importante companii de IT din Romania, avand multiple sedii în țară și în străinătate. În cadrul companiei lucrează aproape 1000 de persoane, specializate în diverse tehnologii și profesii.

Principalele linii de business ale AROBS sunt Automotive, Life Sciences&IoT, Travel&Hospitality și Enterprise Solutions.

De asemenea, compania AROBS este prezenta pe piață și cu produse de monitorizare gps, optimizare a afacerilor sau dispozitive de plată contactless precum MonePOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.