5 Stiri locale si evenimente importante din 2019 in Suceava

110

Suceava este unul din cele mai active judete din tara in ceea ce priveste politica, dezvoltarea economica si si evenimentele de ordin social. Acum, sucevenii au un site de stiri propriu, de unde se pot informa cu privire la ceea ce se intampla in judetul lor in diferite domenii. Site-ul se numeste www.informatiata.ro si ataca arii ca evenimente Suceava, politica, stiri locare Suceava, editorial si social.

Iata unele din cele mai importante si interesante realizari si demersuri din judetul Suceava in anul 2019, conform informatiata.ro

5 stiri locale, politica si evenimente Suceava 2019

  1. Stiri Suceava: Medici din Austria vor veni sa opereze in Suceava.

In 2019 la Suceava s-au pus bazele unei colaborari sanatoase intre Spitalul Judetean Suceava si o clinica de renume din de la Viena. Presedintele Consiliului Judeteau Suceava si profesorul Universitar dr Christoph Neumayer de la Universitatea de Medicina Viena au discutat ce pot face impreuna pentru cooperare si proiecte comune. S-au atins si alte subiecte cum ar fi chirurgia vasculara pentru copii si intentia austriecilor de a deschide un spital in Suceava. Medicii austrieci au fost invitati pentru a opera cazuri grave in Suceava.

  1. Stiri suceava ultima ora: Laborator de medicina nucleara la Suceava

In curand, sucevenii vor avea un laborator de medicina nucleara. Proiectul a fost initiat si aprobat in unanimitate. Laboratorul se va adresa bolnavilor de cancer din Suceava, care in prezent sunt nevoiti sa se adreseze altor institutii similare din tara sau din strainatate. Laboratorul va fi unul din cele mai moderne din tara.

  1. Loc de joaca mai mare pentru copii

Copiii din judetul Suceava se pot bucura deja de un spatiu mai mare de joaca. Complexul a fost deja inaugurat si sute de copii au testat leaganele, tobocanele si balansoarele moderne, in culori vesele.

  1. Amenajarea masivului Rarau

Zona judetului Suceava ramane una din cele mai spectaculoase si atractive pentru turistii din Romania si cei din strainatate care ajung la noi in tara. Din fericire, in ultimii ani s-au facut progrese importante in directia dezvoltarii turismului in Suceava, iar amenajarea zonei Masivului Rarau face parte dintr-o strategie mai ampla. Prin proiectul adoptat, se vor instala echipamente telescopice cu ajutorul carora se vor putea admira peisajele din Suceava, Valea Moldovei si Valea Bistritei. O alta veste buna pentru suceveni este ca se vor relua demersurile pentru un al doilea tronson al partiei pentru schiori, pe masivul Rarau.

  1. 96 platforme de deseuri, semiingropate

Suceava nu bate pasul pe loc, ci se straduieste sa se alinieze tendintelor de organizare si protectie a mediului inconjurator, printr-o mai buna gestionare a deseurilor. Astfel, in septembrie 2019 au fost inaugurate 96 de platforme de deseuri, semiingropate. Cu acest demers, Suceava face inca un pas in fata pentru a fi un oras mai curat si mai responsabil.

Interesat de mai multe stiri din Judetul Suceava? Intra pe site-ul Informatiata si descopera stiri suceava astazi (inclusiv stiri sociale, politice, de administratie si evenimente). Ramai la curent cu tot ceea ce se intampla in acest judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.