6 obiecte si echipamente utile pentru ingrijirea gradinii

210
Publicitate

Pentru a avea grija de o gradina, astfel incat aceasta sa arate cu adevarat pregatita pentru sezonul cald, este nevoie sa ai in vedere totalitatea obiectelor si a echipamentelor necesare in acest sens. Afla care sunt instrumentele de care ai nevoie pentru ingrijirea gradinii si cum pot fi folosite acestea pentru a te bucura de o gradina de vis.

Publicitate

Pompa pentru stropit

Atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate este foarte important sa asiguri gradinii necesarul de apa. Pentru a face acest lucru poti opta pentru o pompa de stropit cu ajutorul careia sa poti realiza mai usor lucrarile, fara a pierde astfel timp si bani.

Pompele pentru stropit iti ofera o autonomie mare in lucru, iar acest lucru este deosebit de eficient pentru suprafete mari de teren. Debitul este constant si unele pompe pot fi utilizate atat manual cat si mecanizat.

Masina de tuns iarba

Pentru ingrijirea suprafetelor verzi de gazon este necesara o masina de taiat iarba cu ajutorul careia sa eficientizezi procesele de ingrijire. Masinile de tuns iarba te ajuta sa automatizezi o procedura de lucru care in alte conditii ar necesita un timp foarte indelungat si care implica si un efort fizic ridicat.

O masina de tuns iarba cu latime mare a benzii de taiere te va ajuta sa realizezi lucrarile intr-un timp scurt, bucurandu-te astfel de un rezultat mai rapid. Poti opta pentru masini de taiat iarba electrice sau pe benzina, astfel incat criteriul mobilitatii sa fie asigurat.

Sapa electrica

Pentru a pregati terenul pentru orice operatiuni de plantare, o sapa electrica poate fi exact solutia de care ai nevoie. Aceasta ustensila poate sapa in pamant la anumite adancimi, ajutand la afanarea terenului si la pregatirea acestuia pentru insamantare. Terenul va fi mai moale, mai usor de lucrat, iar pentru plante acest lucru va fi deosebit de util, deoarece acestea vor reusi sa creasca cu mai multa usurinta dintr-un teren moale decat din unul batatorit si tare.

Grebla

Grebla este necesara atunci cand vine vorba despre curatarea resturilor vegetale, in perioada de toamna. Grebla ajuta la stangerea facila a frunzelor, dar si a tulpinilor uscate care ar putea fi bolnave si care trebuie astfel indepartate de pe suprafata solului.

Grebla mai poate fi folosita si pentru maruntirea bolovanilor de pamant, pentru a ajuta la afanarea acestuia. De-a lungul perioadei de iarna pamantul devine mai tare, iar particulele de pamant devin un tot unitar. Desi saparea afaneaza solul, exista posibilitatea ca blocuri mari de pamant sa ramana intacte, iar acest lucru influenteaza negativ posibilitatea cultivarii.

Suflante pentru frunze

O suflanta pentru frunze te poate ajuta sa aduni mai usor frunzele care cad in perioada iernii si a toamnei. Un astfel de dispozitiv poate fi util pentru suprafete mari de teren, acolo unde exista si o libertate mai mare de miscare.

Scule si unelte de mana

Pentru a realiza lucrarile de intretinere la nivelul gradinii este nevoie si de scule de mana potrivite. Uneltele de taiat, precum foarfecele de gradina sau cutitul pentru altoire, lopetile de mana, clestele pentru ramuri, topoare si pene de despicat, fiecare dintre acestea reprezinta unelte deosebit de importante cu ajutorul carora iti pot transforma gradina intr-un colt de Rai.

Sculele de gradina de acest tip te vor ajuta atat pentru intretinerea pomilor si a livezii, cat si pentru lucrari de intretinere a florilor de gradina, a arbustilor si a gardului viu.

Fiecare gradina are cerintele sale, in functie de tipul plantelor cultivate, de sol sau de pozitionare geografica. Numitorul comun este insa acela ca fiecare gradina presupune lucrari de ingrijire specifice, incepand de la sol si terminand cu mediul ambiant, pentru care sculele si dispozitivele pentru gradina sunt absolut necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.