Alege pijamale de damă din bumbac pentru un somn odihnitor

90

Pentru a te putea bucura de un somn odihnitor, ai nevoie de mai mult decât planificarea unei rutine constante de noapte. Crearea mediului potrivit pentru somn, cum ar fi lumina, temperatura și altele, dar și ce alegi să porți, de exemplu pijamale de damă din bumbac, pot face diferența între un somn bun sau o moțăială intermitentă.

pijamale de vara dama
 pijamale de vara dama
  • Ai grijă în special la materialul pijamalelor

Cel mai important detaliu legat de pijamale este ca îmbăcămintea sa se simtă plăcut pe piele atunci când o îmbraci. Dacă nu îți place, spre exemplu, senzația alunecoasă pe care ți-o oferă mătasea, nu vei putea închide ochii îmbrăcată într-o pijama făcută din aceast material. Dacă faci alegeri potrivite privind materialul din care sunt făcute pijamalele în care dormi, cu să îți reglezi ușor temperatura corpului, care la rândul său poate ajuta instalarea unui somn bun. Astfel, ia în considerare următoarele materiale:

Bumbac – acest material natural și ușor este moale la atingere. Este de asemenea respirabil, permițând circularea aerului, iar riscul de iritare a pielii este aproape inexistent. De aceea, produsele pijamale de damă din bumbac sunt recomandate tuturor, indiferent de tipul pielii. Totuși, bumbacul nu are proprietăți prea bune de izolare, deci te poate face să simți răcoare dacă îl porți într-un climat mai rece fără o învelitoare adecvată. De asemenea, nu este prea eficient în îndepărtarea umezelii, transformându-l într-o alegere mai puțin bună când te confrunți cu nopți în care transpiri.

Mătase – acest material este un termoregulator magic. Te poate încălzi atunci când îți este rece și răcori atunci când este cald. Având acestea spuse, mătasea adevărată este scumpă și are nevoie de tratament special când este spălată și uscată. Este de asemenea foarte alunecoasă, miscându-se prin prejur atunci când dormi.

Flanel – este potrivit pentru lunile mai reci, o pijama făcută din acest material poate fi tot ce ai nevoie. Materialul este comfortabil și călduros, oferind respirabilitate pielii, astfel încât poți rămâne caldă fără să te supraîncălzești.

Îndepărtarea umezelii – Dacă obișnuiești să te încălzești când dormi sau ai parte frecvent de nopți în care transpiri, o vestimentație de noapte care poate îndepărta eficient umezeala poate fi ceea ce tu ai nevoie. Aici vorbim de materiale speciale care pot trage umezeala de pe piele și să o ducă în afară, ajutându-te cu reglarea temperaturii corporale.

Bambus – acest material, făcut din fibrele plantei, se simte moale și mătăsos pe piele. Este un material ce îndepărtează umezeala de pe piele în mod natural, așadar te ajută să rămâi la temperaturi confortabile. În plus, este hipoalergenic și poate avea chiar și proprietăți antibacteriene, potrivit pentru cei care suferă de alergii. Și, nu în cele din urmă, este un material biodegradabil, un bonus dacă îți dorești să fii mai responsabilă cu mediul.

Lâna și fleece-ul – în timp ce aceste materiale te pot ajuta să te bucuri de căldură, ele te pot și supraîncălzi. Mai mult decât atât, lâna poate irita pielea, cauzând mâncărime ce te poate trezi noaptea. Apoi fleece-ul nu lasă pielea să respire, deci te poți trezi transpirată.

pijamale dama bumbac
pijamale dama bumbac
  • Ia în considerare detaliile

Atunci când îți cumperi pijamale, gândește-te la mai mult decât materialul din care sunt făcute. O gama variata de pijamale de vara pentru dama o poti gasi online pe EvaNoir, produsele sunt de calitate superioara si apartin brandurilor populare din Polonia si Italia care folosesc materiale inalt calitative, perfecte pentru a fi purtate noaptea, dar si ziua. Da, un set de pijamale de damă din bumbac pot fi o alegere foarte bună, dar și mărimea contează, din moment ce pijamalele ce sunt prea largi se vor mișca mult în timpul somnului, în loc să se așeze bine pe corp. Elemente precum nasturii, capsele și etichetele pot fi și ele problematice dacă provoacă mâncărimi sau iritații în timpul nopții. De asemenea, ai grijă ca elasticul pijamalei să nu fie prea strâns, să împiedice circulația sângelui, sau prea larg, permițând alunecarea hainelor în timp ce dormi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.