5 lucruri de făcut dacă mergi într-un city break în Lisabona

11

Acum că a venit vara, industria turismului a explodat și poți să găsești oferte vacante din ce în ce mai interesante și tentante. În cazul în care responsabilitățile nu îți permit să evadezi pentru un timp îndelungat de la viața ta de zi cu zi, poți să te răsfeți cu un mic city break, pentru că meriți.

Există numeroase oferte city break pentru toate buzunarele, în toate destinațiile principale în care mulți pasionați de călătorit își doresc să ajungă. Unul dintre cele mai populare astfel de destinații de vacanță este Lisabona (Portugalia).

Iată 5 locuri pe care nu ar trebui să le ratezi dacă mergi în Lisabona:

Torre de Belem

Dacă ajungi în minunată capitală portugheze, nu ezită să vizitezi Torre de Belem. Tronând asupra falezei Lisabonei, turnul este o priveliște uluitoare, fiind o veritabilă fuziune de stiluri arhitecturale de la maur, la gotic și romanic. Este cea mai iconic obiectiv turistic al orașului, fiind renumit pentru că ar fi fost văzut chiar și de Vasco da Gama în călătoria să prin Oceanul Atlantic.

Alfama

Alfama este răspunsul Lisabonei la centrele vechi ale celorlalte capitale antice ale Europei. Este considerată cea mai veche parte a orașului. În plimbările pe străduțele sinuoase, vei putea să te bucuri de splendoarea Catedralei din Lisabona, a zidurilor vechi ale orașului, ale piețelor ascunse și ale cafenelelor cochet amenajate.

Castelul Sfântul George

Castelul Sf. George este, fără îndoială, reperul principal al centrului istoric al Lisabonei. Fiind situat în vechiul cartier Alfama, cetatea a fost construită prima dată acum mai bine de 2.000 de ani de către români. De atunci, conducătorii ulteriori ai orașului și-au lăsat amprenta asupra castelului, fiind dezvoltat începând de la berberi la cavalerii Reconquista.

Mănăstirea Jeronimos

Amplasată în apropierea râului Tajo, cu turnurile ornamentale și sculpturile grandioase, mănăstirea pare un loc smuls din basme. A fost construită pentru a marca cea mai glorioasă epocă a Portugaliei, numită „Epoca explorării”. Fuziunea desenelor arhitecturale, cunoscută sub numele de stil manuelin, reprezintă o mărturie a culturilor întâlnite de exploratorii de la Lisabona, în timp ce banii folosiți pentru construirea structurii provin din comerțul internațional portughez de cuișoare, chimen și condimente exotice. Mănăstirea se află în Patrimoniul Mondial UNESCO al orașului.

Oceanariul din Lisabona

Aici vei putea observă nenumărate vietăți marine, precum pești colorați, rechini, pinguini, care împreună atrag peste un milion de vizitatori în fiecare an. Există, de asemenea, colecții interesante de corali și chiar și  o lagună artificială de navigație, unde puteți închiria o bărcuța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.