Ce presupune un curs de formare DPO si cum va poate ajuta in cariera?

226
Publicitate

Avansarea in cariera presupune un proces continuu de dezvoltare personala. In acest sens, un curs de formare DPO poate reprezenta o etapa importanta. Acesta reprezinta o pregatire ce se adreseaza in primul rand persoanelor interesate de domeniul securitatii informatice. Prin urmarea unui curs de formare DPO veti avea oportunitatea de a activa pe o pozitie de data protection officer.

Publicitate

Ce puteti invata in cadrul unui curs de formare DPO?

Tematica unui curs de formare DPO se bazeaza in principal pe regulamentul 679, cunoscut drept numele de GDPR. Acesta reprezinta regulamentul general cu privire la protectia datelor cu cararacter personal intrat in vigoare incepand cu luna mai a anului 2018 in Uniunea Europeana si Spatiul Economic European.

Prin urmarea acestui curs de formare DPO vi se va aduce la cunostinta cadrul legislativ actual si noutatile din  domeniul protectiei datelor. In plus, veti  invata ce presupune sa aplicati in mod corect si responsabil principiile-cheie ale securitatii informatiei.

De asemenea, prin intermediul acestei pregatiri profesionale veti fi la curent cu drepturile si indatoririle ce va revin in calitate de executant al rolului de ofiter de protectie a datelor, precum si cu cele ce le revin clientilor dumneavoastra. Nu in ultimul rand, veti fi infomat in privinta sanctiunilor ce se impun in caz de nerespectare a legislatiei in vigoare.

Ce competente veti dobandi?

In urma finalizarii cursului de formare DPO veti sustine un examen pentru a va evalua cunostintele acumulate pe parcursul orelor. Dupa promovarea acestui examen veti primi un certificat care atesta pregatirea dvs., mai exact faptul ca sunteti la curent cu  toate normele legislative de la nivel european  referitoare la protectia datelor si ca v-ati insusit nu doar cunostintele teoretice, dar si abilitatea de a le pune in practica in mod responsabil. Astfel, dvs. veti putea fii sigur ca ati dobandit toate competentele necesare indeplinirii functiei de data protection officer.

In urma promovarii acestui curs de formare DPO, veti fi capabil de:

Evoluarea si dezvoltarea aptitudinilor din domeniul protectiei datelor in mod continuu;

Monitorizarea activitatii companiei dvs. in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal;

Coordonarea de activitati in sfera contabilitatii si resurselor umane;

Adoptarea unei viziuni obiective asupra domeniului securitatii informatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.