“Anatomia” unei ferestre eficiente energetic

356
Publicitate

Descopera azi care sunt caracteristicile care conteaza, in alegerea de termopane

Construcția generală a ferestrelor de azi, inclusiv materialele utilizate, caracteristicile tehnice ale profilului și îmbunătățirea eficienței energetice a sticlei… toate lucrează împreună pentru a oferi proprietarilor ferestre durabile, care oferă confortul de care au nevoie și economiile de energie pe care și le doresc.  

Publicitate

“Anatomia” unei ferestre eficiente energetic 1

  • Rama ferestrei

Azi se cauta materialele cu întreținere redusă, ce ofera rezistență superioară la intemperii și o buna păstrare a culorii in timp. Astfel, cadrul ferestrei trebuie sa…

– izoleze la randul ei, 

– sa ofere protecție  împotriva petelor cauzate de condens,

– sa rezistente la impact – armatura buna in profil

– sa reflecte căldura radiantă

– sa creasca rezistența la fluxul de căldură

Garnitura acesteia trebuie sa ofere o barieră eficientă împotriva aerului, apei, prafului și zgomotului, cu rezistență la abraziune. Aceasta oferă protecție împotriva scurgerilor de aer. Astfel, se asigura o bariera termica menita sa aduca o eficiență mai bună și facturi mai mici de energie.

  • Unitatea de geam termopan

Ferestrele Helios oferă mai multe „pachete de sticlă”, combinații de construcție a ferestrelor, invelisuri eficiente energetic și izolație – totul pentru a garanta niveluri diferite de eficiență energetică, pentru a îndeplini standardele europene si romanesti in vigoare – inclusiv normele nZeb. Iată componentele care alcătuiesc o unitate de sticlă termopan:

  • Sticla Low-E – Invelisuri speciale care reflectă lumina infraroșie, menținând locuinta mai caldă iarna și mai răcoroasă vara. Aceste acoperiri cu emisii scăzute reflectă, de asemenea, lumina ultravioletă, ceea ce ajută la protejarea mobilierului interior împotriva decolorării.  
  • Pachete de sticla stripla  – Trei panouri de sticlă cu un spațiu umplut cu aer sau gaz în mijloc izolează mult mai bine decât un singur geam. Și… trei unități sunt mai bune decât două. Helios propune pachete de sticlă cu trei foi (tripan). Între fiecare panou este un compartiment de aer sau de gaz inert, cum ar fi argonul; argonul este mai greu decât aerul și funcționează ca un izolator atât pentru zgomot, cât și pentru căldură. Al treilea geam de sticlă, aflat la jumătatea distanței dintre geamurile interioare și exterioare ale geamurilor duble blocheaza aerul – lucru ce îmbunătățeste performanța energetică a geamurilor duble obișnuite cu aproximativ 50%.

Vezi aici ferestrele Performant 88 Premium, cu sticla tripla! 

Alte opțiuni – unele ferestre (de exemplu fereastra Performant 88 cu termomodul de la Helios) oferă posibilitatea adaugarii unui profil cu spumă în camerele de armatura ale tocului si cercevelei, pentru un plus de izolatie termică.

Decide-te azi sa construiești pentru viitor, sa scazi emisiile de carbon și sa faci ca locuința ta sa consume mai puține resurse! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.