5 locuri de vis de pe litoralul românesc

340
Publicitate

Chiar dacă foarte multe persoane preferă să-și petreacă vacanțele pe meleaguri străine, află că litoralul românesc are la fel de multe atracții ca și alte țări și îți poate oferi experiențe unice. Există anumite locuri de pe litoralul Mării Negre care trebuie văzute măcar o dată în viață. Astfel, îți recomandăm 5 zone către care să îți îndrepți atenția când dorești să îți planifici vacanța:

Publicitate

Portul turistic Mangalia

Acesta este cel mai modern port destinat navelor turistice de dimensiuni mici care navighează de-a lungul țărmului Mării Negre. Aici te poți relaxa la o plimbare, poți să te bucuri de o croazieră pe mare sau poți să admiri farul genovez, o atracție care datează din anul 1860 și care este considerat simbol al orașului Mangalia. Tot aici poți admira lebedele și cormoranii. Caută cele mai bune oferte vacante și hai să vizitezi Mangalia.

Orașul Sulina

Dacă dorești să te bucuri de litoralul romanesc  însă în același timp vrei liniștea unei plaje virgine, atunci alege Sulina. Pe plaja Sulina te vei bucura de cel mai fin nisip de pe litoralul Mării Negre, iar atracția principală o reprezintă bancurile de nisip existente în apă care creează un mediu foarte bun pentru copii. De aici poți să pleci să vizitezi obiective cum ar fi Pădurea Letea, Lacul Lumina, Lacul Roșu și Lacul Puiu.

Sistemul lagunar Razim-Sinoe

Sistemul lagunar Razim-Sinoe care este format din lacuri precum Razim, Goloviţa, Zmeica sau Sinoe, fost golf al Mării Negre, adăpostește 10 dintre cele 20 de arii protejate ale Rezervației Delta Dunării. Aici poți admira tradițiile străvechi ale lipovenilor, în acest loc fiind cea mai mare comunitate din țara noastră.

Plaja Tuzla

Chiar dacă se află printre stațiunile populare ca și așezare, cum ar fi Eforie Sud și Costinești, Plaja Tuzla este considerată a fi încă o plajă virgină. Aici găsești apă curată, cu vegetație care în anumite perioade îi dă acesteia nuanța turcoaz, și barăci de pescari unde te poți delecta cu un borș de pește. Tot aici te poți caza cu cortul.

Gura Portiței

Acest loc minunat se află la intersecția dintre Marea Neagră și Delta Dunării, mai exact Lacul Golovița. Este un loc sălbatic și a fost inițial sat pescăresc și cherhana, însă acum reprezintă o atracție turistică a litoralului, pentru cei care doresc să scape de aglomerația din celelalte stațiuni. Aici te poți bucura de cea mai bună mâncare cu specific local, îmbinând cultura cu gastronomia etniilor ce conviețuiesc aici, totul într-un cadru natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.