AVANTAJELE TAMPLARIEI DIN LEMN STRATIFICAT

460

Avantajele tamplariei din lemn stratificat

 

Tamplaria din

AVANTAJELE TAMPLARIEI DIN LEMN STRATIFICAT 1
ferestre din lemn stratificat cu geam termopan

Tamplaria din lemn stratificat prezinta avantaje si dezavantaje. Ne vom referi la ele in continuare.

 

Lemnul stratificat reprezinta o solutie capabila sa raspunda celor mai riguroase cerinte de design in amenajarea si renovarea locuintelor. Tamplaria realizata din acest tip de lemn lucrat prin stratificare se poate lauda cu un aspect gratios, dar si cu rezistenta sporita. In plus, lemnul ramane cu certitudine cea mai eco-friendly solutie atunci cand vine vorba despre proiectarea geamurilor.

 

Iata care este pe scurt procesul de fabricare a lemnului stratificat.

O serie de lamele de esenta tare debitate radial se lipesc unele de altele cu ajutorul unei substante adezive. Ulterior se preseaza, obtinandu-se astfel un cadru rezistent, robust. Merita subliniat faptul ca lemnul lucrat in aceasta maniera este obligatoriu de calitate foarte buna si foarte bine uscat (fara noduri). Substanta adeziva utilizata in procesul de productie rezista impotriva umezelii, conferind tamplariei o calitate absolut necesara pentru maximul de randament.

 

Ce avantaje ofera tamplaria din lemn stratificat?

 

– are un design placut. Tamplaria din lemn stratificat arata excelent si se integreaza foarte bine in aspectul unei case moderne. Puteti alege din mai multe tipuri de lemn, mai multe finisaje, nuante si insertii.

 

– ofera confort termic si acustic. Lemnul stratificat absoarbe foarte bine zgomotele din exterior, ajutandu-sa sa mentineti un climat linistit si placut in casa.

 

– este fiabila. Tamplaria din lemn stratificat poate sa reziste fara probleme mai multe generatii. Se comporta excelent in timp, trecand foarte bine peste conditiile meteo nevaforabile.

 

 

Exista dezavantaje ale tamplariei din lemn stratificat?

 

Nu exista dezavantaje din punct de vedere functional si al randamentului. Insa:

– tamplaria din lemn stratificat este mai scumpa. Durabilitatea, costurile mari de obtinere si prelucrare a lemnului stratificat, il fac pe acesta sa fie un material scump, in comparatie cu aluminiul sau alte solutii ieftine. Deseori puteti indentifica diferente de pret de peste 20% intre tamplaria din lemn stratificat si cea din aluminiu.

 

tamplaria din lemn stratificat necesita intretinere periodica. Cu toate ca se spune ca lemnul stratificat nu necesita intretinere speciala, adevarul este ca trebuie sa aveti grija de el mai mult decat ar trebui sa aveti grija de profilele din PVC sau aluminiu. Prin nerespectarea intretinerii anuale poate fi nevoie de revopsire sau lacuire a geamurilor din lemn stratificat dupa un ciclu de aproximativ cinci ani .

 

Totusi, punand in balanta avantajele si dezavantajele tamplariei din lemn stratificat este usor sa constantam ca balanta inclina in partea beneficiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.