Moduri de a amenaja un interior în tendința designului biofilic

308
Publicitate

Redare audio

Publicitate

În sezonul rece mai ales, oamenilor le lipsesc verdeața luxuriantă, peisajele nesfârșite și soarele. Pasiunea pentru tot ceea ce ține de mediul natural nu a fost atât de puternică de mult timp, precum este acum.

Nevoia umană, aparent obișnuită de a menține o relație cu lumea naturii, a fost recunoscută ca un fenomen important din punct de vedere social, care a fost numit biofilie. Se manifestă în multe domenii ale vieții, inclusiv în design interior și decorare. Totul este menit să îi facă pe oameni să se simtă una cu mediul înconjurător în fiecare zi și să vadă impactul pozitiv asupra sănătății, condițiilor de muncă și relaxării. Citește sfaturile de mai jos cu privire la amenajarea interioară în conformitate cu biofilia.

Natura reduce stresul

Atunci când cauți alternative într-un magazin de mobila online, utilizează soluții de proiectare și amenajare referitoare la fenomene observate în natură sau care le imită. Sunt favorabile sănătății oamenilor la locul de muncă și acasă, creând condiții potrivite pentru concentrare și relaxare. Drept urmare, nu vei mai ceda ușor stresului, ești mai creativ, te îmbolnăvești mai rar și îți revii mai repede.

Înconjoară-te de vegetație zilnic. Plantele vii sunt un plus evident și indispensabil oricărui interior, iar atunci când alegi mobila living, culorile, modelele și formele care le imită pe cele naturale sunt foarte importante. 

Optează pentru cât mai multă lumină naturală și soluții inspirate din natură

Aranjează interiorul în așa fel încât să poți avea parte de lumina naturală cât mai mult timp posibil. Acest lucru este facilitat de ferestre mari, panoramice sau cât mai multe geamuri și spații deschise. Atunci când proiectezi sistemul de iluminare, trebuie să îți amintești despre posibilitatea de a instala surse de lumină de diferite culori (diferite pentru muncă și odihnă) și de a opta pentru soluții cate îți permit să diminuezi sau să maximizezi intensitatea luminii.

De asemenea, folosește stimuli calmanți. În încăperi, mai ales în birouri, merită luate în considerare soluții care vor fi însoțite de priveliști liniștitoare și de sunetul apei. Nu uita să ai grijă de temperatura și debitul de aer din încăperi. S-a demonstrat că acest lucru facilitează gândirea creativă, concentrarea și previne somnolența.

Dar, natura nu merită doar să fie văzută, ci și simțită. Capacitatea de a folosi mai multe simțuri are un efect pozitiv asupra funcționării corecte. De aceea, merită să miroși plantele din când în când, să aerisești camera și să-i schimbi temperatura.

Accesoriile inspirate din natură aduc, de asemenea, beneficii. Imaginile cu natura, peisajele și florile au un efect pozitiv. În plus, s-a demonstrat că atunci când se confruntă cu un astfel de design, o persoană se recuperează mai repede, se odihnește și se relaxează la fel ca în mijlocul naturii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.