Crezi ca ai nevoie de un masaj? Nu stii daca sa o faci sau nu? Va spunem care sunt beneficiile efectuarii unui masaj bun.
Terapia prin masaj sau tehnicile de masaj au fost folosite de-a lungul timpului pentru diferitele reliefuri pe care le ofera. Intre stres si griji cu privire la atat de multe responsabilitati pe care zi de zi trebuie sa le infruntati, este necesar sa va dedicati timp sanatatii. Pentru a face acest lucru, puteti profita de beneficiile masajului.
In acest articol vom vorbi despre beneficiile sale. Astfel, il puteti include in masurile care va ajuta sa luptati impotriva stresului; minimizarea efectelor negative pe care le produce in organism.
Cauti un altfel de masaj? Intra pe Goldtantriclondon.com.
Beneficiile masajului la nivel fizic… si, de asemenea, mental!
Atunci cand primiti un masaj pentru a calma durerea cervicala, este important sa alegeti o maseuza profesionala.
De fapt, organismul primeste beneficiile masajului atunci cand este efectuat de un specialist. Deci, trebuie sa va amintiti importanta de a apela la o persoana instruita. Acest lucru va preveni durerile si durerile ulterioare de la utilizarea unei tehnici proaste.
Pe masura ce activitatea terapiilor alternative in sanatate si medicina avanseaza, printre beneficiile masajului se numara:
- Este anti-stres.
- Ajuta la imbunatatirea aspectului pielii in general.
- Scade durereaprin imbunatatirea circulatiei sangelui.
- Decontracteaza si relaxeaza muschii; pe masura ce creste circulatia sangelui.
- Reduce inflamatia si imbunatateste vindecarea ranilor.
- Scade ritmul cardiac si scade tensiunea arteriala. Prin urmare, persoana experimenteaza un sentiment de calm si liniste.
- Conform rezultatelor unui studiu realizat de mai multi cercetatori in 2018, secretiile gastrice cresc in sistemul digestiv; imbunatatirea problemelor stomacale si intestinale.
- Ca si cum acest lucru nu ar fi fost suficient, intareste si sistemul imunitar. Acest lucru se datoreaza faptului ca masajele promoveaza un sentiment de bunastare atat fizic, cat si mental.
Ce zone ale corpului necesita mai mult masaj?
Atunci cand efectuati un masaj, terapeutul trebuie sa fie bland si sa creasca progresiv presiunea sau forta in anumite miscari, asa cum permite pacientul. Prin urmare, nu ar trebui sa efectuati masaje bruste sau cu multa forta, deoarece acest lucru ar fi contraproductiv.
Retineti ca un muschi contractat are nevoie de timp pentru a slabi sau relaxa, iar presiunea excesiva poate provoca dureri si inflamatii crescute.
Locurile care necesita de obicei masaje sunt zonele gatului, spatelui si taliei. In acest sens, stresul si nervii au un impact in special asupra gatului si spatelui. Talia, pe de alta parte, este mai afectata de miscarile proaste sau de purtarea unor greutati inadecvate.
Pentru a-si demonstra eficienta, un studiu realizat de Centrul National de Sanatate Complementara si Integrala a aratat ca terapia prin masaj este capabila sa reduca eficient aceste dureri.
Durerea lombara este durerea care este localizata in partea inferioara a spatelui. Adesea, este produs de suprasolicitarea fizica. Cu toate acestea, poate avea originea intr-un prejudiciu sau boala.
In ce cazuri ar trebui sa evitati masajele?
Este necesar sa-i spuneti terapeutului in cazul in care suferiti de orice boala sa stie daca sunteti in masura sa primiti un masaj. In unele cazuri, nu este indicat in:
- Stari febrile.
- Traume recente.
- Ruperea musculara.
- Rani nevindecate.
- Boli infectioase.
- Venevaricoase avansate.
- Boli infectioase de piele, printre altele.
Alte informatii despre masaj
Masajul este poate una dintre cele mai vechi traditii de vindecare. Multe popoare antice – inclusiv grecii antici, egiptenii, chinezii si indienii – s-au convins de proprietatile terapeutice ale masajului si l-au folosit pentru a trata o varietate de afectiuni.
Terapia prin masaj (inclusiv mioterapia) este practica de framantare sau manipulare a muschilor si a altor tesuturi moi ale unei persoane pentru a-i imbunatati bunastarea sau sanatatea. Este o forma de terapie manuala care include tinerea, miscarea si aplicarea unei presiuni asupra muschilor, tendoanelor, ligamentelor si fasciei.
Termenul „terapie prin masaj” este folosit pentru a descrie o mare varietate de tehnici care variaza in modul in care este aplicata atingerea, presiunea si intensitatea tratamentului.
Masaj pentru tratarea unor tulburari
Cercetarile indica faptul ca masajul si mioterapia sunt eficiente in gestionarea:
- dureri lombare subacute/cronice
- durere musculara cu debut intarziat (DOMS)
- anxietate
- stres
- leziuni ale tesuturilor moi
- tensiune arteriala crescuta
De asemenea, pot fi utilizate eficient pentru a sprijini persoanele cu:
- boala cronica
- boala care pune viata in pericol, cum ar fi cancerul.
Beneficiile masajului
Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este o senzatie de relaxare profunda si calm. Acest lucru se intampla deoarece masajul determina eliberarea de endorfine – substantele chimice ale creierului (neurotransmitatori) care produc sentimente de bunastare.
Nivelurile hormonilor de stres, cum ar fi adrenalina, cortizolul si norepinefrina, sunt de asemenea reduse. Studiile indica faptul ca nivelurile ridicate de hormoni de stres afecteaza sistemul imunitar.
Unele dintre beneficiile fizice ale masajului si mioterapia includ:
- tensiune musculara redusa
- circulatie imbunatatita
- stimularea sistemului limfatic
- reducerea hormonilor de stres
- relaxare
- cresterea mobilitatii si flexibilitatii articulatiilor
- ton imbunatatit al pielii
- recuperarea imbunatatita a leziunilor tesuturilor moi
- vigilenta mentala sporita
- reducerea anxietatii si a depresiei.