Cum sa iti alegi medicul psihiatru pentru o colaborare eficienta?

256
Publicitate

Cum sa iti alegi medicul psihiatru pentru o colaborare eficienta? 1

Constientizarea unei probleme si luarea deciziei de a o rezolva, mai ales daca este o problema de natura mintala, poate dura o perioada de timp indelungata sau poate fi greu de acceptat. Cu toate acestea, interventia unui medic psihiatru inca de la primele simptome ale unei psihoze poate avea efecte pozitive foarte rapid. 

Publicitate

Astfel ca urmatorul pas, dupa constientizare, este alegerea unui medic psihiatru cu care viitorul pacient sa rezoneze, pentru ca tratamentul sa fie unul eficient. 

Care sunt criteriile in functie de care se poate alege medicul psihiatru? 

Pacientii care deja merg la un cabinet de psihiatrie in Bucuresti si care au curajul de a recunoaste acest lucru, vor putea confirma faptul ca ajutorul primit este unul extrem de important atat pentru starea generala de sanatate a persoanei in cauza, cat si pentru dinamica familiei. 

Este important insa sa se aleaga un medic psihiatru bun, cu care pacientul rezoneaza, astfel incat tratamentul sa se poata desfasura in conditii optime si sa se obtina rezultatele urmarite. De aceea, unele dintre cele mai importante caracteristici pe care ar trebui sa le aiba un astfel de profesionist si care vor fi observate de la prima sedinta, sunt: 

  • atentia sa trebuie sa fie concentrata pe pacientul din fata sa, sa fie curios si interesat de ce are acesta de spus;
  • empatia este, de asemenea, o caracteristica pe care orice medic ar trebui sa o aiba, indiferent de specializarea sa;
  • obiectivele si scopul consultatiilor psihologice ar trebui stabilite impreuna, medic si pacient;
  • raspunde la toate intrebarile pacientului si doreste sa lamureasca toate aspectele care sunt neclare pentru acesta. 

Daca medicul psihiatru ales initial nu respecta aceste criterii, pacienii au libertatea de a merge la un alt medic, mai ales ca este nevoie sa existe si o anumita chimie intre cei doi, de natura profesionala, care sa ii insufle pacientului incredere pentru a se lasa pe mainile specialistului. 

In concluzie, cei care nu au gasit inca un medic psihiatru cu care sa poata colabora, pot cauta un alt astfel de specialist, tinand cont chiar si de recomandarile altor pacienti. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.