Folosește un soft resurse umane pentru procedurile interne ale organizației tale

254
Publicitate

Actualmente, un soft resurse umane joacă o mai mare importanță în succesul companiilor. Acest lucru se datorează faptului că un soft resurse umane eficientizează fiecare etapă din ciclul de viață al angajaților dintr-o companie, de la recrutare și până la offboarding. Corelat cu un program salarizare, el ajută organizațiile să eficientizeze fiecare proces alocat departamentului HR și totodată, să maximizeze resursele puse la dispoziție pentru o anumită perioadă de timp. 

În cele ce urmează, vom aduce în discuție care sunt cele mai importante proceduri pe care un soft resurse umane le poate eficientiza. În plus, vom povesti și despre beneficiile suplimentare pe care le aduce dacă este integrat și cu un program salarizare

Publicitate

Ce proceduri HR pot fi eficientizate cu un soft resurse umane?

Digitalizarea acaparează din ce în ce mai mult departamentele din companii, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Activitățile de rutină care se desfășurau într-un timp îndelungat și care implicau costuri financiare ridicate, pot fi acum eficientizate prin automatizarea fluxurilor de lucru. În plus, organizațiile care au ales drumul către digitalizarea procedurilor de HR prin intermediul unui soft resurse umane sau un program salarizare, câștigă teren și când vine vorba de procesul de recrutare, sau chiar retenția angajaților. Acest lucru se datorează în special faptului că procesul de recrutare se scurtează ca perioadă de timp deoarece specialiștii au un suport digital prin care să poată parcurge fiecare etapă din proces. În ceea ce privește partea de retenție, un soft resurse umane pune la dispoziție angajaților module de self-service care cresc autonomia. Totodată se pun la dispoziție module de training și evaluarea care cresc atât încrederea angajaților în companie, oferind în același timp un grad mai ridicat de transparență în parcursul profesional pe care îl pot avea în cadrul organizației. 

Trecând mai departe, putem puncta următoarele proceduri ca fiind optimizate cu ajutorul unui soft resurse umane care este integrat cu un program salarizare:

  • Procesul de recrutare se bucură de o bună eficientizare a timpului necesar angajării. Spre exemplu, să presupunem că avem o nouă poziție deschisă la care aplică un număr considerabil de candidați. Dintre aceștia, 50 se califică pentru cerințele postului și dorim să îi invităm la un interviu. Dacă ar fi să trimitem manual cele 50 de e-mailuri, ar însemna munca de câteva ore. Totuși cu un soft resurse umane, acest lucru se poate rezolva în nu mai mult de câteva minute. Ai definit un template de e-mail, pe care îl poți personaliza direct din interfața soft-ului de resurse umane și ulterior îl poți trimite către toți candidații selectați. 
  • Procesul de onboarding poate fi mai dinamic prin faptul că îi poți pune la dispoziție noului angajat diverse materiale (prezentări, videoclipuri, filmulețe, materiale de tip PDF etc.) direct prin intermediul platformei. 
  • Evidența pontajului nu va mai trebui ținută în Excel sau pe hârtie. Cu un soft resurse umane poți colecta datele de pontaj în mai multe moduri, exact după nevoile companiei. În plus, dacă soluția HR este integrată cu un program salarizare, datele colectate pot fi transmise direct către aceasta pentru calcularea salariului. Astfel, salvezi mai mult timp și eviți posibilele erori umane. 
  • Poți evalua performanța angajaților mai simplu și într-un mod mai transparent direct din platformă. Mai exact, angajatul are la dispoziție un chestionar de autoevaluare, managerul direct completând și el un astfel de chestionar. Ulterior fiecare va avea acces la evaluarea celuilalt. Astfel, se poate discuta mult mai deschis unde este necesară o îmbunătățire a performanței și unde angajatul excelează. 

Acestea ar fi doar câteva proceduri care pot fi eficientizate cu ajutorul unui soft resurse umane integrat cu un program salarizare. Bineînțeles, acesta te poate ajuta și în procese precum: semnarea documentelor, delegații și deconturi, training angajați, import de date, generare rapoarte etc. 

Ce alte beneficii îți aduce un program salarizare?

După cum am menționat deja, ultima parte a articolului este dedicată pentru a afla mai multe despre un program de salarizare. 

Mai exact, pe lângă importantul proces de calcul salarial care poate fi mult automatizat cu ajutorul unei soluții dedicate, un soft de salarizare te ajută și în: gestionarea reținerilor salariale, distribuirea fluturașilor de salariu către angajați, exportul notelor contabile, corecții de calcul pentru lunile anterioare, depunerea de declarații și formulare către instituțiile statului, generarea de rapoarte și multe altele. 

True HR și dp-Payroll soluții software pentru digitalizarea companiei 

Dacă îți dorești implementarea unor soluții digitale cu experiență, îți recomandăm soluțiile UCMS by AROBS. Compania îți pune la dispoziție două soluții, un soft resurse umane și un program salarizare care te pot ajuta în automatizarea fluxurilor de lucru din departamentul de HR. Ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS pentru o consultanță gratuită prin e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.