Vrei o hala? Contracteaza o firma autorizata!

179
Publicitate

Vrei o hala? Contracteaza o firma autorizata! 1

Metalele sunt materiale solide care, in general, sunt dure, stralucitoare, maleabile, fuzibile, ductile si au o conductivitate electrica si termica buna. Metalele sunt utilizate in mod obisnuit in industria constructiilor datorita durabilitatii si rezistentei lor pentru a forma componente structurale, conducte, materiale de placare si alte componente.

Publicitate

Otel

Otelul este un aliaj de fier si o serie de alte elemente, in principal carbon, care are o rezistenta mare la tractiune si un cost relativ scazut si este utilizat pentru aplicatii structurale si in alte constructii in industria constructiilor.

Tipurile de otel includ:

  • Otel inoxidabil: otel combinat cu crom (si uneori nichel). Otelurile inoxidabile, in general, nu formeaza rugina pe suprafetele lor si nu se decoloreaza.
  • Otel zincat: Otel acoperit cu zinc care este rezistent la coroziune .
  • Otel meteorologic: Are un aspect asemanator ruginii care poate rezista la coroziune si abraziune, prin formarea unui strat de suprafata de protectie sau patina.
  • Alte aliaje.

Otelul a fost folosit pentru prima data pentru crearea unor structuri de sprijin mari pentru constructii atunci cand primele zgarie-nori au fost inaltate in secolul al 19- lea, dar materialul a fost folosit in cuie si alte elemente de fixare inainte de acea perioada. Astazi, otelul este cel mai raspandit material de constructie, utilizat pentru sustinerea greutatii peretilor si a acoperisurilor, precum si in alte scopuri.

Forta  – Otelul structural este unul dintre cele mai utilizate materiale in constructiile comerciale si industriale, datorita rezistentei sale in greutate, a rigiditatii, robustetei si a proprietatilor ductile. Alte materiale nu indeplinesc rezistenta otelului structural chiar si atunci cand sunt armate. De exemplu, otelul structural are o tensiune de randament de 50.000 psi (kilograme pe inch patrat) atat la compresiune cat si la tensiune, in comparatie cu betonul cu rezistenta mare, care are o tensiune de randament compresiva de 12 – 15 ksi (kilopounds pe inch patrat).

Durabilitate  – Otelul structural este complet reciclabil si poate fi reutilizat fara alte prelucrari. Singura apa utilizata la producerea otelului structural este apa de machiaj adaugata la un proces de reciclare cu bucla inchisa. Nu se foloseste apa in fabricare si nu este evacuata in mediu.

Rezistenta la foc  – Otelul structural este necombustibil. Cu toate acestea, atunci cand este utilizat in constructii inalte, in conformitate cu IBC (Codul international al constructiilor), otelul trebuie sa fie invelit in materiale rezistente la foc. Materialul rezistent la foc folosit la invelirea otelului este de obicei rezistent la apa.

Astfel de materiale sunt ideal in domeniul constructiilor si mai cu seama atunci cand vorbim despre constructii hale. Halele sunt realizate din materiale extrem de rezistente intrucat necesita o sustinere suplimentara atunci cand vine vorba de zonele industriale, care solicita locurile la capacitate maxima.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.