Care sunt cele mai frecvente greseli facute de cei care sustin examenul de conducere?

254
Publicitate

Care sunt cele mai frecvente greseli facute de cei care sustin examenul de conducere? 1

Publicitate

Sustinerea examenului de soferi este un moment plin de emotii, pe care il poti trece fara probleme insa, daca te-ai pregatit suficient de mult. Cel mai adesea, cei care nu reusesc sa treaca de aceste examen sunt cei care nu se pregatesc suficient de mult pentru partea teoretica. Asta nu inseamna ca daca ai trecut de examenul teoretic ai permisul asigurat.

Conform celor de la instructorultau.ro, o scoala de soferi Brasov care ofera o rata de promovabilitate de peste 75% pentru elevii care isi doresc permisul categoria B, majoritatea celor care pica examenul la traseu o fac din cauza unor greseli comune. Unele greseli sunt grave, generand automat pierderea examenului, in timp ce altele contribuie la acumularea de puncte.

Care sunt cele mai frecvente greseli facute de cei care sustin examenul de conducere?

  1. Nu opresc masina complet in fata indicatorului STOP. Indicatorul STOP iti solicita sa opresti masina complet. Practic, roata nu trebuie sa se mai miste. Incetinirea atrage cu sine penalizarea.
  2. Schimba benzile fara a semnaliza sau fara a se asigura. Orice schimbare de banda trebuie sa fie precedata de o asigurare atenta din toate partile si de semnalizare. Cei care sar peste unul dintre acesti pasi au sanse foarte mari sa piarda examenul;
  3. Neacordarea de prioritate pentru pietoni. Obiceiul de a acorda o atentie maxima trotuarelor sau trecerilor de pietoni marcate cu zebra trebuie sa intre in rutina fiecarui sofer. Neacordarea de prioritate nu doar ca poate sa duca la pierderea examenului, insa poate sa duca si la accidente grave;
  4. Conducerea prea inceata. Evident, conducerea cu viteza este strict interzisa. Conducerea prea inceata poate sa genereze, la randul sau, probleme destul de mari. Chiar daca o viteza mica aduce o aparenta siguranta, este bine sa circuli cu o viteza optima, in asa fel incat sa nu ii incurci pe ceilalti participanti la trafic.
  5. Executarea gresita a manevrelor de parcare. Un numar considerabil de elevi pica examenul auto din cauza manevrelor de parcare. Tocmai de aceea, inainte de a sustine examenul este bine sa te asiguri ca stii sa faci toate tipurile de parcari.

Pe lista greselilor se numara si pozitia incorecta a mainilor pe volan sau comportamentul incorect in intersecti.

Sfaturi utile pentru a evita greselile

Este normal sa ai emotii atunci cand sustii examenul de conducere. Ceea ce este important, pentru a te vedea cu permisul in buzunar, este sa te pregatesti foarte bine. Incearca sa iei ore de condus pana in momentul in care esti stapan pe capacitatea ta de a reactiona si pe tot ceea ce poate face masina. Daca dupa cele 30 de ore de condus simti ca inca nu esti stapan pe tine, este bine sa soliciti lectii noi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.