Ce este un convertor valutar și cum îl folosești

216
Publicitate

 

Publicitate

Ce este un convertor valutar și cum îl folosești 1Convertorul valutar este un instrument extrem de util companiilor care desfășoară activități în străinătate, firmelor implicate în importurile și exporturile de mărfuri sau comercianților de valută. Totodată, acesta reprezintă un ajutor deosebit și pentru persoanele care călătoresc în afara țării ori investitorii internaționali. Prin intermediul său poate fi calculat, în doar câteva secunde, schimbul valutar între monedele dorite. Dacă nu ești familiarizat cu modul în care funcționează un convertor valutar, descoperă mai departe ce reprezintă acesta și cum poți să-l folosești.

Ce este un convertor valutar

Fie că intenționezi să pleci într-o țară străină ori pur și simplu vrei să-ți păstrezi economiile în valută, trebuie să știi cu exactitate de câți lei ai nevoie ca să cumperi euro, dolari sau orice altă monedă.

Convertorul valutar este o sursă de informații valutare ce include un calcul al cursului de schimb pentru multe dintre monedele importante din întreaga lume, cu posibilitatea de căutare a datelor și în trecut. Acesta utilizează o bază de date istorică de cursuri de schimb pentru a putea oferi cu exactitate o conversie la ziua dorită. Convertorul se prezintă sub forma unei aplicații software ori a unui website ce încorporează un astfel de sistem și asigură conversia unor valute în moneda locală sau în alte valute, pe baza cursurilor de schimb actuale ori din trecut.

Poți verifica evoluția valutelor în timp real pe Curs BNR ca să afli cât valorează moneda pe care o deții, convertită într-o monedă străină. O mare parte din bunurile tranzacționate în țara noastră, precum și chiriile, abonamentele de telefonie, prețurile imobilelor sau mașinilor sunt exprimate în euro, așadar este necesar un convertor valutar ca să afli rapid valoarea în lei.

Cum folosești un convertor valutar

Oricare ar fi nevoile tale, trebuie să știi că găsești convertoarele de valută în mod gratuit pe internet. Ca să afli rapid valoarea unei monede într-o alta, în primul rând trebuie să selectezi data pentru care vrei să faci conversia. Apoi este necesar să alegi valutele între care vrei să faci schimbul, de pildă poți opta pentru perechea valutară RON/EUR. Mai departe completezi suma iar convertorul valutar îți va afișa instantaneu rezultatul, la cursul de schimb din ziua dorită. Dacă pe butonul pentru inversarea valutelor, atunci conversia se va actualiza la EUR/RON.

Convertorul valutar îți oferă și posibilitatea de a salva rezultatele, dacă vrei să realizezi schimburi pentru mai multe perechi valutare. Mai mult de atât, acest instrument îți poate oferi inclusiv rezultatul conversiei cu TVA, afișarea a patru zecimale în rezultat sau folosirea unui curs valutar de la o dată anterioară.

Ce avantaje îți oferă folosirea unui convertor valutar

Un convertor valutar este un suport de bază pentru cei care vor să aibă acces instantaneu la informațiile dorite. Calculele sunt extrem de rapide, iar datele prezentate în timp real deoarece convertorul captează ratele de schimb actualizate pentru orice conversie. Interfața este ușor de utilizat și poți alege orice monedă și să o convertești fără probleme.

Dacă urmează să schimbi bani la bancă, ATM, o casă de amanet ori într-o aplicație dedicată, folosește întotdeauna un convertor valutar înainte de a efectua tranzacția. În felul acesta vei putea verifica dacă suma de bani pe care o primești se apropie de cursul BNR. Chiar dacă există diferențe dintre vânzare și cumpărare, este important să te asiguri că nu vei fi indus în eroare.

Un convertor valutar te ajută să nu pierzi bani într-un schimb de monede și să înțelegi cum funcționează piața valutelor. Folosește-l cu încredere ca să fii mereu sigur că știi cursul de schimb la care vei face tranzacții, că primești un preț corect sau că poți determina cu ușurință profiturile de vânzare/cumpărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.