Recomandări pentru unghii sănătoase

0

Cuprins articol

Sănătatea unghiilor este mai foarte importantă iar întreținerea sănătății acestora se poate face fie cu creme, fie prin alte tehnici care sunt recomandate de către specialiști.

Prima dată trebuie analizate unghiile, să se analizeze aspectul lor, dacă par sănătoase sau dacă au vreo formă neobișnuită, cu vreo culoare ciudată. Este posibilă apariția vreunei afecțiuni care este indicată de culoarea neobișnuită sau de creșterea unghiilor coborâte sau pur și simplu acest tip de manifestări indică o îngrijire inadecvată a unghiei.

Unghiile sunt compuse din keratină iar cele sănătoase cresc netede, pe suprafața unghiei neexistând grop, având  culoare uniformă, fără decolorare; aceste valuri care se dezvoltă pe unghie devin mai mari odată cu înaintarea în vârstă, adăugându-se și linii albe cauzate de loviri, acestea din urmă crescând odată cu unghia.

Când este recomandat să mergeți la medic pentru un consult al unghiilor?

În primul rând atunci când acestea își schimbă culoarea sau se decolorează unghia în totalitate sau când se ivește o dungă neagră sub unghie, de asemenea, atunci când forma unghie se modifică, devenind ondulată, dacă acestea devin mai subțiri sau mai groase, atunci când unghia se separă de cuticule, apare o roșeață și jenă și ușoară durere, în jurul unghiilor.

Iară ce recomandări se fac pentru a se îngriji mai bine unghiile:

O protecție bună se poate obține atunci când se aplică un întăritor asupra unghiilor așa cum este SNB Tratament întăritor pentru unghii DIAMOND HARDENER .

Trebuie să se păstreze uscate și curate pentru că astfel se elimină bacteriile care se pot instala sub unghie; prin urmare este indicat să nu existe un contact prea lung cu apa pentru că acestea se pot crăpa iar pentru treburi casnice precum spălatul vaselor și curățatul suprafețelor cu diverse soluții ar fi bine să se utilizeze mănuși cu bumbac pe interior.

Atunci când tăiem unghiile este bine să folosim un foarfece ascuțit, să le tăiem drept și apoi să le rotunjim ușor; atunci când hidratăm mâinile cu o loțiune, trebuie să aplicăm crema și să insistăm și asupra unghiilor și a cuticulelor deoarece cremele au efect pozitiv de hidratare și pentru acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.