Ce este un audit IT si cui i se adreseaza acest serviciu

248
Publicitate

Apeleaza acum la un Audit IT

Un audit al tehnologiei informatiei sau al sistemelor informatice (cunoscut si ca audit IT ) este o examinare a controalelor din cadrul unei infrastructuri de tehnologie a informatiei IT.
audit it
Evaluarea dovezilor obtinute determina daca un sistem informational protejeaza activele, mentine integritatea datelor si functioneaza eficient pentru a atinge scopurile sau obiectivele unei organizatii. Aceste revizuiri pot fi efectuate impreuna cu audituri ale situatiilor financiare, audituri interne sau alte forme de misiuni de certificare.

Publicitate

Tipuri de audituri IT:

Sisteme si aplicatii: Un audit IT pentru a verifica daca sistemele si aplicatiile sunt adecvate, sunt eficiente, si sunt controlate in mod adecvat pentru a se asigura date de intrare valabile, de incredere, in timp util, si sigure, prelucrarea, si de iesirea datelor la toate nivelurile de activitate dintr-un sistem.

Facilitati de procesare a informatiilor: Un audit pentru a verifica daca facilitatea de prelucrare este controlata pentru a asigura o procesare a aplicatiilor in timp util, exacte si eficiente in conditii normale sau potential perturbatoare.

Dezvoltarea sistemelor: Un audit pentru a verifica daca sistemele in curs de dezvoltare indeplinesc obiectivele organizatiei, si spentru a asigura ca sistemele sunt dezvoltate in conformitate cu standardele general acceptate pentru dezvoltarea sistemelor.

Management de IT si Arhitectura Intreprinderii: Un audit pentru a verifica daca managementul IT a dezvoltat o structura organizatorica si anumite proceduri care sa asigure un mediu controlat si eficient pentru prelucrarea informatiilor.

Exista doua tipuri de scanari de vulnerabilitati in auditul IT

  • Scanari interne – acestea sunt efectuate din retelele controlate de beneficiar, unde vor fi utilizate conturi de utilizator privilegiate, permitand o inspectie ampla a versiunilor de servicii si a bibliotecilor de sistem de operare si aplicatii si a setarilor acestora;
  • Scanari externe – Acestea vor fi efectuate dupa ce protectia Firewall de prevenire si detectare a intruziunilor este setata pentru a permite conexiunile. Pentru testarea de penetrare impotriva atacatorilor sunt recomandate o varietate de solutii pentru a se asigura ca sunt detectate cat mai multe vulnerabilitati si pentru a verifica rezistenta dispozitivului la vulnerabilitati, precum si rezistenta hardware-ului la atacuri persistente pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.