Ce este un perete despărțitor glisant și cum te poate ajuta să îți optimizezi spațiul

45
Publicitate

Peretele despărțitor glisant este unul dintre elementele de design care i-a atras extrem de mult pe designeri și care este versatil, estetic și funcționabil. Cu ajutorul peretelui de sticlă glisant îți vei optimiza spațiul din încăpere și vei beneficia de o eficiență și funcționalitate deosebită.

Publicitate

Peretele despărțitor glisant este extrem de versatil, flexibil și mobil datorită șinelor de care dispune. Cu ajutorul unor roți sau a șinelor acestuia, el se poate plia sau muta lateral, astfel creând spațiu.

Diversitatea materialelor care se pot folosi pentru realizarea unui perete despărțitor glisant este extrem de mare. Se utilizează materiale, precum sticla, îndeosebi cea transparentă și se ajunge și la folosirea materialelor, precum lemnul, care dă o notă de rustic, elegant și căldură.

De asemenea, vei avea nevoie de specialiști care să te ajute cu montarea acestui perete glisant, iar cei pe care îi recomand sunt NovaConcept. Aceștia oferă servicii de încredere și autorizate de către unul dintre producătorii mari ai Europei.

Reprezentarea unui peretele despărțitor glisant

Peretele despărțitor glisant reprezintă un element central în design-ul interior, acesta fiind funcțional și estetic totodată. Ba mai mult, acesta este versatil, și se poate instala în multe locuri, cum ar fi în spații comerciale sau în locuința ta.

Structura peretelui despărțitor glisant este una flexibilă și mobilă, care se deschide sau mută ușor pentru a putea crea cămăruțe mici pentru depozitarea diferitelor lucruri sau spații mai mari pentru alte scopuri.

Delimitarea bucătăriei și a livingului se poate face cu un perete despărțitor sticlă living. Astfel că, acesta oferă luminozitate în camera de zi, lumina fiind naturală, materialul din care peretele este confecționat este unul transparent deoarece dă un sentiment de deschis.

Însă, în următoarele rânduri vei observa câteva aspecte detaliate pentru a înțelege mai bine ce reprezintă un perete despărțitor glisant.

Pentru început, fiecare perete de sticlă glisant sau fabricat și din alte materiale, are nevoie de mecanisme, precum pliere sau glisare. Cu ajutorul șinelor sau a roților, peretele se pliază sau se depărtează lateral și astfel peretele despărțitor glisant se deschide.

De asemenea, materialul din care peretele poate fi confecționat este extrem de diversificat. Acesta este extrem de versatil și potrivit pentru orice stil sau design interior, astfel că există pereți din lemn, sticlă, materiale compozite sau metal.

Mai mult de atât, peretele poate să fie personalizat în funcție de dorințele tale estetice. Astfel că materialul din care este confecționat poate să fie semi-transparent, transparent sau opac. Decizia îți aparține ție, deoarece tu ai o viziune asupra locuinței și a stilului pe care ți-l dorești.

De altfel, este extrem de adaptabil deoarece peretele despărțitor glisant ajută la delimitarea spațiului, mai ales în locuințele care beneficiază de spațiu și astfel oferindu-ți și intimitate. În cazul proprietăților cu spațiu limitat, peretele dă iluzia de spațiu mare.

Cum se utilizează peretele despărțitor și glisant 

Acest tip de perete funcționează pe baza unor mecanisme, care au fost menționate și mai sus, însă există și câteva aspecte noi și inovative pe baza căruia peretele funcționează. Așadar, utilizarea unui perete despărțitor care să fie glisant nu ai putea să o faci decât cu ajutorul următoarelor aspecte.

Roțile sau șinele pe care peretele este montat, sunt piesa cheie pentru care peretele funcționează cu o ușurință nemaipomenită. Nu trebuie să aplici nici măcar un efort în deschiderea peretelui, deoarece acesta se piază sau mută lateral fără vreun inconvenient. Șinele sau roțile pot fi instalate pe tavan sau pe podea.

Peretele despărțitor glisant beneficiază și de mecanisme care se ocupă de închidere și deschidere. Pentru ca peretele să rămână în poziția pe care o vrei de la bun început, aceste mecanisme sunt extrem de importante.

Însă, ele diferă în funcție de cât de complicate sunt sau de modelul pe care îl au. Ba mai mult, ele includ sisteme care sunt automate și controlate de la o distanță anume, balamale sau role cu rulmenți.

De asemenea, peretele poate fi realizat din mai multe soiuri de materiale și personalizat pentru stilul sau estetica pe care vrei ca locuința ta să o aibă. Așadar, peretele poate fi construit din lemn, metal, materiale compozite sau sticlă. Fiecare fiind diferite, speciale unui stil propriu, dar pot fi personalizate.

De astfel, peretele despărțitor glisant poate funcționa manual sau automat. Acțiunea manuală înseamnă că peretele are nevoie de un mâner pentru a putea ca tu să pliezi sau muți peretele. Pentru a funcționa automat, ai nevoie de un sistem care să fie electric sau de un motor, iar astfel acesta poate funcționa și de la distanță.

Ce este un perete despărțitor glisant și cum te poate ajuta să îți optimizezi spațiul 1
Maximizează Eficiența Spațiului cu Peretele Despărțitor Glisant

Cum să-ți optimizezi locuința cu ajutorul unui perete despărțitor glisant

Pentru optimizarea spațiului tău din locuință ai nevoie de un perete despărțitor glisant care să-ți ușureze treaba și totodată să fie versatil, estetic din punct de vedere al design-ului interior și funcțional.

Însă, există câteva aspecte care îți vor fi de folos dacă vei folosi un perete despărțitor, iar acestea sunt:

  • Aspectul cel mai esențial pe care peretele despărțitor glisant îl oferă este flexibilitatea. Cu ajutorul acestuia, vei putea delimita două zone complet diferite care dacă nu ar exista peretele ar fi una singură.

Adică, dacă vrei să ai un spațiu comun, vei putea să tragi peretele la o parte pentru a avea destul spațiu. Dacă vrei să ai două camere, una pentru relaxare și un birou unde să lucrezi, vei pune peretele la locul inițial.

  • În locuințele care spațiu este limitat, pereții despărțitori glisanți sunt necesari. Aceștia sunt extrem de folositori, chiar și în acest caz deoarece delimitează zonele între ele. Însă, în momentul în care observi că nu mai ai destul spațiu sau că ai terminat ce ai avut de făcut, vei putea plia sau muta peretele pentru a crea spațiu.
  • Poți să personalizezi peretele în mai multe forme, de la culoare, materialul și textura pe care să o aibă, până la adăugarea unor elemente care să decoreze spațiul, ca de exemplu iluminarea să fie integrată, rafturi sau câteva uși glisante.

În acest fel, vei reuși să te bucuri de optimizarea spațiului în locuința ta și să beneficiezi de toate avantajele pe care peretele despărțitor glisant ți le aduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.