Ce trebuie sa cunoastem cu privire la consultatiile neurologice

67
Publicitate

Ce trebuie sa cunoastem cu privire la consultatiile neurologice 1

La nivel global foarte multe persoane se confrunta cu probleme de sanatate ale sistemului nervos. Acestea sunt definite ca probleme neurologice si sunt evaluate, diagnosticate si tratate de catre specialistii in neurologie. Tulburarile neurologice si cele degenerative sunt foarte numeroase si foarte diversificate.

Publicitate

Dintre cele mai des intalnite in randul pacientilor putem aminti boala Alzheimer, dementa, boala Parkinson, migrenele, scleroza multipla, accidentele vasculare cerebrale, epilepsia sau diferite infectii ale sistemului nervos central, respectiv ale sistemului nervos periferic. Pentru a identifica oricare dintre aceste afectiuni, este nevoie de o programare pentru o consultatie de specialitate pentru neurologie Bucuresti.

Importanta consultatiilor neurologice

De multe ori persoanele care intampina probleme de natura neurologica nu sunt constiente de acest lucru decat atunci cand simptomele sunt foarte evidente. Din nefericire efectele asupra vietii de zi cu zi sunt foarte grave. In consecinta identificarea cat mai precoce a oricarei probleme neurologice este foarte importanta.

Este ideal daca pacientii constientizeaza riscul problemelor de natura neurologica si aleg sa se programeze regulat pentru consultatii neurologice efectuate la intervale de timp pentru control de rutina. Un astfel de control periodic poate sa indice medicului neurolog eventuale anomalii sau manifestari care sa semnaleze riscul de evolutie al unei afectiuni neurologice.

Daca pacientii nu considera oportuna o astfel de evaluare periodica din partea unui neurolog ori daca nu exista o trimitere din partea unui medic generalist, trebuie spus ca doar simptomele sau manifestarile pot reprezenta argumente care sa motiveze programarea pentru o consultatie neurologica.

In randul manifestarilor care pot semnala nevoia unei consultatii regasim stari de ameteala, stari de lesin frecvente, slabiciuni la nivel muscular, insomnii, tulburari de memorie, dureri de cap, dureri de cap severe, tulburari de vorbire si dificultati in a controla limba, buzele sau dificultati in formularea ideilor coerente, mers instabil sau probleme in coordonarea miscarilor. Pentru oricare dintre aceste simptome se recomanda sa te programezi la o consultatie intr-un centru medical specializat in neurologie Bucuresti.

Cum se desfasoara consultatia neurologica

Orice consultatie realizata de un medic neurolog presupune o serie de etape clar stabilite pentru ca in final sa fie pus diagnosticul cat mai precis si sa fie definitivat un tratament adecvat prin prisma diagnosticului.

Etapa intai presupune o discutie intre medic si pacient. Discutia aceasta are rolul de a oferi informatii exacte medicului cu privire la manifestarile si simptomele pe care pacientul le are. Etapa a doua este reprezentata de examinarea starii pacientului.

In aceasta etapa sunt folosite diferite proceduri din neurologie. Printre acestea regasim verificarea tonusului muscular si a mobilitatii musculare, examinarea nervilor fetei si ai gatului, verificarea echilibrului si a reflexelor la diferiti stimuli. Tot in etapa a doua se vor evalua simturile, vorbirea, limbajul, memoria, puterea de concentrare si abilitatile cognitive.

In functie de rezultatele din primele doua etape ale consultatiei de neurologie Bucuresti, medicul poate recomanda si investigatii suplimentare precum tomografii computerizate, imagini de rezonanta magnetica, punctii lombare sau electroencefalograma si electromiograma. Toate aceste investigatii suplimentare sunt parte din etapa a treia a consultatiei in neurologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.