Studentii la Medicina ar putea primi 2.500 lei pe luna

1

Studentii la Medicina ar putea primi 2.500 lei pe lunaStudentii de medicina care vor sa se inscrie ca voluntari vor putea ajuta personalul medical la ingrijirea pacientilor Covid-19 si vor putea beneficia de 2.500 de lei pe luna. Vezi pe aceasta pagina mai multe informatii despre pandemia generata de Covid-19.

    Iata ce a mentionat secretarul de stat in MAI Raed Arafat

“Referitor la OUG pentru măsuri noi în asistenţa medicală pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, care a fost în primă lectură, ordonanţa prevede acordarea dreptului de liberă practică temporară medicilor absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, medicilor rezidenţi, indiferent de anul de pregătire în rezidenţiat, pe durata situaţiei cu care ne confruntăm cu SARS-CoV-2, astfel încât să poată să lucreze sub supraveghere în spitale şi să asiste în secţiile în care sunt îngrijiţi pacienţii care suferă de COVID-19”, a declarat Arafat.

Acesta a mai spus ca studentii pot organiza impreuna cu rectorii univeristatilor de Medicina un program de voluntariat in care “studenţii pot participa la procesul de îngrijire a bolnavilor, pe bază de recrutare de voluntari”.

Studentii vor semna contracte de voluntariat cu inspectoratele pentru situatii de urgenta si vor lucra in judetele unde vor fi repartizati sub coordonarea unei persoane desemnate din unitatea sanitara.

“La fiecare lună se aşteaptă o activitate de aproximativ 120 de ore, iar, la finalul fiecărei luni, studentul va primi un premiu în cuantum de 2.500 lei. Plus, cei care vor fi în alte localităţi decât centrele universitare unde studiază sau localităţile de domiciliu sau reşedinţă vor primi o diurnă, plus cazarea şi masa gratuite din partea autorităţilor sau a unităţii sanitare unde vor activa”, a mai precizat Arafat.

Aceste masuri care au fost luate sunt “extrem de importante”  si ajuta la cresterea capacitatii sistemului.

“Studenţii vor ajuta, ca personal mediu, vor lucra alături de asistenţi, alături de medici şi ţintim, în primă fază, dintr-o pepinieră, să zic, de 20.000 de posibili voluntari, recrutarea a aproximativ 3.000 de voluntari, în colaborare cu universităţile”, a mai adaugat Arafat.

Raed Arafat a mai spus ca proiectul de ordonanta prevede ca Ministerul Apararii sa participe dar si sa sprijine realizarea unei campanii de vaccinare anti-Covid-19 in momentul in care aceasta va incepe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.