Cum obtinem un loc de veci in Bucuresti?

686
Publicitate

Cum obtii locul de veci In Bucuresti? Ce proceduri trebuie sa urmezi si care sunt costurile? Intrebari al caror raspuns il ofera firma specializata pe servicii funerare in Bucuresti/Ilfov One Marck International srl.

Obtinerea unui loc de veci dupa deces este o procedura foarte importanta, care ramane in grija celor din familie. Din pacate, lipsa cunostintelor in acest domeniu poate fi un dezavantaj. Cu o documentare temeinica in prealabil si o consiliere oferita de specialisti, precum cei de la Funerare Ieftine, firma care ofera servicii funerare Ilfov, acest procedeu se va dovedi mult mai simplu.

funerare sector 1
funerare sector 1

Vor intra in posesia unei liste de documente necesare pentru obtinerea unui loc de veci in cimitirele statului, dar pot opta si pentru un loc la un cimitir privat.

Publicitate

Cimitire Bucuresti: In Bucuresti exista 15 cimitire in administratia statului, iar numarul lor este mai mare, daca sunt luate in calcul si cimtirele particulare. Costurile sunt reduse in cazul locurilor de veci concesionate de la stat, insa, cei care doresc o vanzare-cumparare si un titlu de proprietate in acest sens, trebuie sa isi indrepte atentia catre un cimitir privat.

Cimitirele din Bucuresti si repartizarea unui loc de veci la stat

In capitala exista 15 cimitire si doua crematorii in toate sectoarele si zonele orasului. Principalele cimitire sunt: Bellu, Berceni, Bucureştii Noi, Colentina, Damaroaia, Domneşti, Ghencea, Iancu Nou, Izvorul Nou, Metalurgiei, Pantelimon 2, Sfanta Vineri, Strauleşti 2, Tudor Vladimirescu si Vest. Pe langa aceste cimitire, exista si cimitirele parohiale sau private, care nu sunt gestionate insa de Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane ACCU, ci functioneaza dupa propriul regulament si ofera spre vanzare, nu spre concesionare, locuri de veci.

Repartizarea locului de veci pe o perioada de 7 ani se asigura la secretariatul ACCU din Bucuresti, care se face, pe baza de concesiune, numai in caz de deces. Pentru a obtine un asemenea loc de veci, este necesar certificatul de deces in copie si original, adeverinta de inhumare in copie si original, pasaportul sau buletinul solicitantului in copie sau original. Locul de veci poate fi solicitat de sotul sau sotia in viata, rudele de gradul I, II si III, dar si rudele de gradul IV si rudele colaterale, precum si persoanele care au avut in intretinere defunctul.

Cum se transforma concesiunea pe 7 ani in loc de veci?

Conform informatiilor oferite de reprezentantii unei companii de pompe funebre Ilfov, este posibila transformarea concesiunii pe 7 ani in loc de veci, daca reprezentantul defunctului se adreseaza ACCU cu o astfel de solicitare. Se va inainta o cerere, pe baza careia administratorul cimitirului intocmeste un raport de administrare al locului, iar casierul un raport de plata a tarifelor anuale de intretinere.

Cererea va fi insotita de factura de inhumare, certificatul de deces, actele de stare civila care atesta gradul de rudenie, declaratia notariala a celor indreptatiti ce renunta la concesiune in favoarea altei persoane, declaratia notariala de exonerare ACCU si buletinul sau pasaportul solicitantului, toate in original si copie. Dupa inaintarea cererii, va fi necesara plata contravalorii concesiunii, tinand cont de tipul cimitirului.

Un Articol informativ de One Mark International srl, Servicii funerare sector 1 Bucuresti.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.