Cum te poti bucura de vreme mult mai indelungata de buna functionare a masinii tale?

214
Publicitate

Daca exista un cuvant care ar putea descrie cel mai bine lumea in care traim astazi, acela este cu certitudine viteza. Totul in jurul nostru se misca cu o rapiditate uluitoare, astfel ca nu este de mirare faptul ca depindem de autovehicule, astazi mai mult ca niciodata. Daca poate in trecutul nu foarte indepartat acestea puteau fi considerate mofturi, in prezent cu greu ne-am putea imagina cum ar arata o zi din viata noastra fara existenta acestora. Deplasarile eficiente, faptul ca ne sunt mereu la indemana, dar ne ofera si tot confortul de care avem nevoie atunci cand le utilizam sunt caracteristici peste care cu greu mai putem trece cu vederea. Atunci cand achizitionam o masina, ne dorim cu orice pret sa fim cat mai responsabili cu aceasta si sa o ingrijim asa cum se cuvine, lucru care poate prelungi semnificativ durata de viata a componentelor acesteia.

Este absolut firesc sa ne dorim sa ne bucuram timp cat mai indelungat de propriile autovehicule, insa trebuie sa fim constienti de faptul ca vor aparea si momente in care anumite componente vor ceda, pentru ca uzura va fi cea care va avea mereu ultimul cuvant de spus. Acest lucru nu inseamna insa ca nu vom putea face cateva lucruri pentru a ne bucura vreme mult mai indelungata de buna functionare a autovehiculului propriu. Iata cum poti face acest lucru!

Publicitate

Inlocuieste cat mai curand posibil piesele si accesoriile care prezinta urme de uzura.

            Oricat de bine am ingriji un autovehicul, in cele din urma tot vom fi pusi in situatia de a inlocui anumite componente, cu precadere cele supuse in mod constant uzurii. Spre exemplu, daca observi ca setul de anvelope pe care il folosesti prezinta urme vizibile de uzura, este recomandat sa il inlocuiesti cu un altul, pentru ca acestea pot avea un impact atat asupra performantei de condus, cat si asupra sigurantei. Este important ca piesele auto pe care le alegi sa fie speciial concepute pentru masina pe care o conduci. Spre exemplu, daca esti posesorul unui autovehicul suzuki, este esential sa achizitionezi exclusiv piese auto pentru Suzuki, pentru ca daca acestea nu sunt conforme, te poti alege cu defectiuni serioase in timp.

Adopta un stil de condus mai putin sportiv.

            Stilul de condus pe care il adoptam are un impact major asupra Cum te poti bucura de vreme mult mai indelungata de buna functionare a masinii tale? 1componentelor masinii, motiv pentru care, pentru a prelungi durata de viata a masinii, este recomandat sa iei in calcul adoptarea unui stil de condus cat mai putin sportiv. Pe langa scurtarea drastica a duratei de viata a componentelor masinii, un stil de condus agresiv poate prezenta si un real pericol atat pentru tine cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Nu amana niciodata revizia tehnica a masinii.

            Amanarea reviziei tehnice a masinii poate avea un impact asupra pieselor componente ale masinii, avand in vedere, ca orice problema minora, nedescoperita in timp util, se poate transforma intr-o defectiune majora, care ne poate costa scump. Spre exemplu, un set de placute de frana sau kit-ul de distributie neinlocuite la timp pot genera probleme serioase daca sunt neglijate

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.