Pastrama de peste – tehnici folosite in prepararea unui produs plin de arome

864
Publicitate

Nu mai este un secret faptul ca in zona in care Mare Neagra se impleteste cu bratele Dunarii reprezinta un loc plin de gusturi si de arome. Aici, retetele mostenite din generatie in generatie nu inceteaza sa impresioneze papilele gustative si dau viata unor preparate pline de arome 100% autentice, folosind exclusiv ingrediente naturale. Un astfel de produs, care este pe de alta parte si plin de beneficii pentru sanatate este celebra pastrama de peste.

Astfel, un deliciu deltaic este preparat cu mare atentie si dragoste pentru a impleti asa cum se cuvine aromele si savorile de vis. Cand vine vorba de pastrama de peste, fumul este cel care va face magia posibila, iar pestele ideal din toate punctele de vedere pentru aceasta reteta este crapul. Tocmai din acest motiv, tehnicile de prepapare joaca un rol extrem de important in formarea unui produs final, excelent de savurat ca gustare la mesele principale ale zilei.

Publicitate

Pastrama de peste – retete vechi de peste zeci de ani

Inca de la primele civilizatii oamenii au obervat beneficiile consumului de peste asupra starii generale de bine a organismului. Din dorinta de a conserva pestele pentru o perioada mai indelungata de timp, oamenii au cautat tot felul de metode si au ajuns, intr-un final, la tehnica de afumare. Acest lucru garanteaza o durata de valabilitate mai lunga a produsului, fara a mai fi probleme cu alterarea.

Gusturi si arome puternice

Fara doar si poate, toate etapele de preparare sunt importante in ceea ce inseamna explozia de gusturi si de arome. Astfel, o portie de pastrama de peste va fi un deliciu chiar si pentru cele mai sensibile papile gustative, fiind o sursa excelenta de energie si de nutrienti pe tot parcursul zilei. In plus, savorile te vor purta intr-o experienta culinara de neuitat inca de la prima inghititura, rasfatandu-te in acest fel cu produse de cea mai inalta calitate.

Afumarea la rece

In prepararea pestelui se respecta in detaliu o tehnnica mostenita din generatie in generatie, mai exact cea de afumare la rece. In aceasta etapa, toate gusturile, aromele si mirodeniile se impletesc si pun bazele unui produs savuros, 100% autentic dunarean. Pestele (de regula crapul) este sectionat si transformat in fileuri, care in final ajung sa fie invaluite intr-un fum aromat de fag. Astfel, de cele mai multe ori se foloseste rumegus de fag pentru un plus de gust si de arome.

Importanta mirodeniilor

In ceea ce priveste pastrama de peste, nu este suficient ca afumarea sa se realizeze conform traditiei. Mirodeniile folosite in prepararea pestelui joaca si ele un rol esential, contribuind la experientele gastronomice de neuitat. Asadar, in cadrul retetei se folosesc doar produse naturale si nu trebuie sa lipseasca usturoiul, praful de boia de ardei iute sau dulce si cimbrul. Bineinteles, reteta poate fi adaptata in functie de preferinte, insa acestea sunt condimentele care contrivuie la formarea unui produs autentic deltaic.

Pastrama de peste Deltaica – un produs plin de gusturi si de arome

Daca vrei sa incerci experiente gastronomice noi trebuie neaparat sa incerci pastrama de crap de la Deltaica dar si celebra scrumbie marinata. Aceste produse iti asigura un deliciu in care toate gusturile si aromele pestelui prind viata si te invita la visare. Expertii de la Deltaica respecta in detaliu retetele mostenite din generatie in generatie si pun bazele unor produse de exceptie, de la pastrama de peste la macrou afumat.

Astfel, adu experienta dunareana direct la tine acasa prin intermediul produselor marca Deltaica. Beneficiile pentru sanatate nu vor intarzia sa apara, iar tu te vei bucura de o masa savuroasa cu iz de vacanta chiar si atunci cand stai acasa!

Deltaica - scrumbie marinata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.